10 NAJVEĆIH NARKO BOSOVA: Jednog su uhapsili prerušenog u ženu, drugog ubili hirurzi...
Foto: Wikipedia

Noćna mora za policiju

10 NAJVEĆIH NARKO BOSOVA: Jednog su uhapsili prerušenog u ženu, drugog ubili hirurzi...

Planeta -
O njima se mnogo pričalo ali se nije o svakome uvek sve do kraja saznalo

O njima se mnogo pričalo ali se nije uvek sve do kraja saznalo. Neki od njih su bili prava noćna mora za policiju i bezbednosne službe.

Predstavljamo vam 10 najvećih narko-bosova ikada:

10. Frenk Lukas

Bivši diler heroina koji radio u Harlemu tokom kasnih 1960-ih i ranih 1970-tih. Lukas se hvalio kako krijumčari heroin koristeći kovčege mrtvih američkih vojnika.

9. Klas Bruinsma

Glavni holandski narko bos. Ubio ga je član mafije i bivši policajac Martin Hugland. Bio je poznat kao ”de Lange ” (Visoki) i kao ”De Dominee” (Sveštenik) zbog njegove crne odeće i njegove navike da drži predavanje drugima.

8. Kriostofer Kouk zvani "Duds"

Kriminalom i drogom se bavio u Jamajci. Pao tokom tokom rutinske provere. Tom prilikom je bio obučen kao žena.

7. Griselda Blanko

Bila je nemilosrdna, brutalna, a verovalo se da je i psihotična. Bila je poznata po tome da obožava da puši krek i da voli da naručuje neobične atentate.Odgovorna je za 200 ubistava među kojima i za smrt dvogodišnjeg deteta. Ubili je na kraju motociklisti.

6. Kun Sa poznat i kao "Kralj opijuma"

Predao se vlastima u Burmi. Ipak, zvaničnici te zemlje su odbili da ga izruče pa je živeo luksuznim životom sve dok nije umro prirodnom smrću 2007. godine.

5. Arturo Beltran Lejva poznat i kao "Gazda svih gazda"

Ubili su ga specijalci meksičke mornarice posle sat i po oružanog obračuna. Bio je vodeći u proizvodnji, transportu i veleprodaji marihuane i heroina u Meksiku.

4. Feliks Mičel poznat i kao "Mačak"

Izboden je na smrt u zatvoru posle samo dve godine provedene iza rešetaka. Nadimak je dobio po crtaću "Mačak Feliks" jer je bio veoma popularan kod mladih. Nekoliko hiljada meštana se pojavilo na njegovoj sahrani kako bi mu odali počast.

3. Amando Kariljo Fuentes "Gospodar neba"

Slučajno ga ubili plastični hirurzi tokom operacije 1997. godine kada je bio podvrgnut menjanju ličnog opisa. Kasnije su ti isti hirurzi pronađeni u buradima za naftu.

Nadimak je stekao jer je koristio veliku flotu aviona za prevoz droge. Krijumčario je drogu u Ameriku više nego bilo ko na svetu.

2. Pablo Eskobar

Ubijen dok je pokušavao da pobegne preko krovova susednih kuća. Kratko se bavio i politikom. Zbog njegovih obračuna sa protivnicima je stradalo 30 sudija i više od 400 policajaca.

1. Hoakin Gusman Loera

Uhapšen ove godine. Možda je visok samo 168 santimetara ali važi za najvećeg narko bosa svih vremena. Pričalo se da se krio u pećinama posle bekstva iz zatvora 2001. Pobegao je tokom isporuke veša. Nagrada za hvatanje je bila 5 miliona dolara.

Ko su najveći narko bosovi po vašem izboru? Napišite u komentarima!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track