10 stvari koje su javne ličnosti mogle da urade, umesto da spasavaju decu kao Vučić i Đoković!

Najlakše je kritikovati iz tople sobe

10 stvari koje su javne ličnosti mogle da urade, umesto da spasavaju decu kao Vučić i Đoković!

Društvo -
Kako to obično biva našli su se i dežurni kritičari koji su zamerili ovo angažovanje vicepremijera Vučića i Novaka Đokovića

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić učestvovao je u subotu u spasavanju zavejanih kod Feketića i tom prilikom apelovao na građane da bez preke potrebe ne napuštaju svoje domove.

I Novak Đoković je sa članovima porodice samoinicijativno kolima krenuo put Feketića. Srpski teniser je u akciju krenuo sa ocem Po dolasku na mesto gde je ostalo zavejano nekoliko stotina ljudi, Novak je sa saradnicima počeo da deli namirnice, hranu i vodu, kao i gorivo.

Kako to obično biva našli su se i dežurni kritičari koji su zamerili ovo angažovanje vicepremijera Vučića i Novaka Đokovića.

Možda su ostale javne ličnosti zaista i mogle da rade "nešto korisnije" umesto da se priključe u spasavanju zavejanih ljudi kao što su to uradili Vučić i Đoković.

1. Mogli ste da odete u kafanu i da sa društvom proslavite ko zna šta uz kuvanu rakiju il vino. A onda da se kasno vratite besni jer je prilaz do zgrade zavejan i zaleđen i to ni manje ni više nego u februaru mesecu.

2. Mogli ste i da gledate tenis. U pitanju je takozvani beli sport pa se uklapa belu zavejanu Srbiju.

3. Mogli ste kao Čedomir Jovanović i ostali visoki funcioneri LDP da prisustvujete Glavnom odboru svoje stranke u nekoj toploj sali i da raspravljate sa kim nećete u koaliciju... Iako vas ti neki nisu ni zvali.

4. Mogli ste da gledate neko vikend popodne kod neke od voditeljki koje na -10 sede u letnjim haljinama promovišući svoje TV noge... Pardon - svoje TV lice.

5. Mogli ste da odete na neki od foruma, web portala i da se siti isvađate sa vašim virtuelnim neistomišljenicima kako OVI nemaju pojma, kako su VAŠI jedino rešenje, i kako biste VI znali šta ćete samo da vas neko pita.

6. Mogli ste da gledate neku političku emisiju u kojoj gostuju "izdajnici" i "patriote" koji se međusobno optužuju kako nije ništa urađeno da građanima bude bolje. I sve to znojeći se pod toplotom reflektora u studiju.

7. Mogli ste da posle ručka pročitate sve dnevne i nedeljne novine i da potom onako besni i ozlojeđeni trenutnom ekonomsko-društveno-političkom situacijom kažete ženi da niste u stanju da baš sad čistite led i sneg ispred kuće.

8. Mogli ste da poput Jelene Karleuše prozivate na Tviteru sve redom, jer misli da joj se može samo zato što je sama sa sobom uradila intervju na Fejsbuku.

9. Mogli ste da momentalno zaspite posle ručka i da se probudite taman na kraju dnevnika kako biste čuli vremensku prognozu za naredne dane.

10. Mogli ste kao pravi "profesionalac" da sedite u toplom i da tvitujete, retvitujete, postujete i da kao Kalimero vičete: "Nepravda!" na društvenim vežbama. Kad to može Dragan Šutanovac što ne biste mogli i vi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track