BLOKADA IBARSKE: Privedeno 15 radnika kosovske Lole iz Leška
Foto: Dragana Udovičić

Protest 190 zaposlenih

BLOKADA IBARSKE: Privedeno 15 radnika kosovske Lole iz Leška

Srbija -
Put je blokiran automobilskim gumama i metalom, tako da je nemoguće proći

LEŠAK - Predsednik Sindikata fabrike “Lola” FOT iz Leška Milomir Perović izjavio je da je policija privela oko 15 radnika ove fabrike koji su jutros protestovali na magistralnom putu Kosovska Mitrovica –- Raška.

Perović je rekao da ih je policija nasilno rasterala oko 11.30 časova i da su potom neki od radnika privedeni“- Nasilno su nas razbili, oko 15 nas je privedeno u stanicu policije. Nalazimo se u jednoj sali, dok su trojicu su odveli verovatno da daju izjave” –- rekao je Perović.

Radnici fabrike "“Lola”" iz Lešška na severu Kosova blokirali su jutros saobraćaj na magistralnom putu Kosovska Mitrovica –- Rašška. Na ovaj način 190 radnika želelo je da upozori na lošš status u kojem se nalaze i činjenicu da je račun preduzeća blokiran od 14. januara. Glavnica duga je, kako ističu, četiri miliona dinara dok je kamata na taj dug narasla na 42 miliona dinara.

Radnici koji su blokirali put rekli su da su tražžili reprogram duga, da od toga za sada nema niššta i da su u opasnosti da će izgubiti radna mesta od kojih se hrani oko hiljadu članova njihovih porodica.

- “Već četiri meseca nemamo platu, fabrika će da se zatvori, imali smo obećanja iz Beograda da će našš problem biti reššen, ali niššta od toga. Izgubićemo radna mesta -”rekao je jedan od nezadovoljnih radnika. Radnici “Lole” su jutros blokirali obe saobraćajne trake na magistralnom putu rekavši da će blokade biti dok budu mogli da izdržže i dok se ne sukobe sa policijiom.

Oni su jutros put blokirali automobilskim gumama i metalom, tako da je nemoguće proći. Došli su policajci KPS, a incidenata nema. Radnici "Lole" su u više navrata blokirali Ibarsku magistralu kod prelaza Jarinje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track