A NEKADA JE IMAO PIŠU: Promenio pol i sad juri titulu mis sveta!
Foto: Printscreen

Neverovatna transformacija

A NEKADA JE IMAO PIŠU: Promenio pol i sad juri titulu mis sveta!

Ludi svet -
Amelija je odrasla u Bangladešu i oduvek je znala da je rođena u pogrešnom telu

Amelija Maltepe (23), koja je rođena kao muškarac, želi da se takmiči na izboru za Mis svijeta. Devojka je rođena u muslimanskoj porodici u Bangladešu, a pošto se preselila 2009. godine u Toronto jedina joj je želja bila da promeni pol, što je i uradila 2012. godine, kada je bila na plastičnoj operaciji grudiju, koju je platila oko 9.500 evra.

Jul, 2011.

Amelija studira menadžment, a živi sa svojim trenerom, koji joj je ujedno i dečko.

"Jedan od mojih najvećih snova je taj da postanem mis sveta. Dok sam odrastala shvatila sam da sam zarobljena u pogrešnom telu, ali mi pre promena pola nije dolazila u obzir. Sada sam puna samopouzdanja i mislim da mogu postići sve što poželim", ispričala je Amelija.

Kao dete nije ni znala da se može operacijama promeniti pol, ali ističe da joj je ta operacija potpuno promenila život na bolje.

Posle svih tretmana postala je model, a ove godine joj je cilj da bude deo takmičenja u izboru lepote. Glavna inspiracija joj je kanadski model Džena Talakova, koja je dobila pravnu bitku da može da se takmiči na Izboru za mis Kanade.

Amelija se proslavila prošle godine, kada je snimila editorijal za Toronto san, ali je to snimanje pokrenulo niz kontroverzi jer su se ljuti čitatelji javili novinama da zabrane fotografije na kojima su modeli transseksualci.

"To me jako razočaralo i bila sam jako tužna. Mislim da sam lepa žena i da me ljudi zbog toga moraju poštovati", rekla je Amelija.

Ispričala je i kako njen dečko Čarls nije znao za njenu prošlost kada je upoznao i iznenadio se da je pre bila dečko, ali mu to danas ne smeta. Amelija je istakla da je njenoj porodici bilo teško da prihvate činjenicu da je promenila pol, ali kaže da je i pored toga vole i pružaju joj podršku.

http://www.youtube.com/watch?v=1kBiWi_vtIc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track