A OD KUMA: Prazna koverta poklon za mladence

Baš udarlila kriza

A OD KUMA: Prazna koverta poklon za mladence

Ludi svet -
Jedan mladi bračni par od 30 koverata u kojima je trebalo da bude novac od rođaka i prijatelja pozvanih na svadbu našao je osam praznih, a u devetoj je bio obični papir pažljivo izrezan u veličinu novčanica

VARŠAVA - Ekonomska kriza donela je u Poljsku novi bizarni fenomen - mladenci dobijaju sve češće i sve više praznih koverata na poklon umesto novca od rođaka i prijatelja.

Jedan mladi bračni par od 30 koverata u kojima je trebalo da bude novac od rođaka i prijatelja pozvanih na svadbu našao je osam praznih, a u devetoj je bio obični papir pažljivo izrezan u veličinu novčanica, da se na prvi pogled ne vidi da je prevara. Drugi bračni par koji je napravio svadbu za 120 zvanica, u polovini koverata nije dobio ništa.

"Kriza je. Mnogo ljudi nema novca za takav poklon kakav bi trebalo da bude svadbeni, a stide se da o tome govore zato što su do sada imali novac", objasnio je za današnju Žečpospolitu novi fenomen profesor Marijuš Jendžejko.

Prema njegovim rečima, ovakvom fenomenu doprinosti i to što se danas živi u svetu i vremenu za koje je karakteristično pretvaranje.

"Toliko smo navikli da nas svi varaju i mi sve varamo, da takve stvari više ni ne primećujemo", rekao je Jendžejko.Sociolog iz Lođa Pjotr Šukalski dao je jednostavan savet mladencima da se izbegne takva svadbena blamaža i razočaranje da na svadbu zovu samo one kojima je do njih stalo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track