A SAD ADIO: Mihajlović od sutra preuzima Sampdoriju
Foto: Dado Djilas

Đenova čeka: Selektor večeras saopštava odluku

A SAD ADIO: Mihajlović od sutra preuzima Sampdoriju

Fudbal -
Milovan Đorić ističe da će se FSS do poslednjeg trenutka boriti da Sinišu Mihajlovića zadrži na klupi nacionalnog tima

Čeka se (šesti) sedmi selektor.Na večerašnjoj konferenciji u Užicu Siniša Mihajlović će izaći pred srpske novinare i zvanično objaviti da će od sutra preuzeti Sampdoriju. Istini za volju, postoji i grupa ljudi, predvođena Tomislavom Karadžićem, koja se ne miri sa ovakvim scenariom, ali male su šanse da će uticati na Mihajlovićevo izlaganje pred predstavnicima medija.Milovan Đorić jedan je od onih koji ne bi voleo da se Mihajlović prepusti Đenovljanima bez još jednog pokušaja ubeđivanja.- Budite sigurni da će se Fudbalski savez Srbije boriti do kraja da zadrži Sinišu Mihajlovića na mestu selektora. On je potreban reprezentaciji, sve drugo što se nudi ne bi bilo u interesu srpskog fudbala - jasan je Đorić.Nekadašnji golgeter Željezničara Radmilo Mihajlović smatra da je njegov prezimenjak već „arhiviran“ kao selektor, iako bi on voleo da se zadržao na funkciji još jedan ciklus.- Pre vremena donosimo sud o selektorima, pre sa Antićem, a i sad s Mihajlovićem. Ako govorimo o poslednjim kvalifikacijama, treba istaći da su dve bolje plasirane ekipe bile zasluženo ispred naše reprezentacije zato što su igrački bile kvalitetnije, pa stoga 3. mesto ne može biti neuspeh. Miha je već otišao, koliko čujem, a mi kao narod moramo naučiti da fudbal posmatramo na drugačiji način, da prestanemo da vršimo pritisak na selektore i igrače.

Toletov status sve komplikujeRadmilo Mihajlović uzda se u iskustvo Ljubiše Tumbakovića ako bi ga novo rukovodstvo FSS izabralo za naslednika Siniše Mihajlovića.- Položaj Karadžića znatno komplikuje priču o selektoru. Ne bi bilo dobro da izabere selektora a da ga nakon toga prepusti novim ljudima u Savezu. Siguran sam da bi Tumbaković bio pravo rešenje za selektora. Veoma je iskusan, ne ulazi u konflikte sa igračima, što bi obezbedilo mir u svlačionici.

Bjeković: Ostani!Nenad Bjeković često je kritikovao Mihajlovićev rad, ali na kraju njegovog mandata veruje da bi za nacionalni tim bilo najbolje ako bi selektor ostao isti.- Prošao je kroz teške periode, kad smo ga svi kritikovali, ali sada, kada hladne glave sve posmatramo, možemo konstatovati da je mnogo uložio stvarajući tim i da je sve radio u interesu srpskog fudbala. Treba da ostane i nastavi s poslom. Ako se Karadžić povlači u decembru, onda ne bi trebalo da bira selektora, mada bih, iskreno, voleo da obojica nastave s radom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track