Advokat: Tužiću Izrael i Italiju zbog razapinjanja Hrista!
Foto: Youtube

Neobičan potez kenijskog advokata

Advokat: Tužiću Izrael i Italiju zbog razapinjanja Hrista!

Planeta -
Iako osobe koje, smatra krivim za Isusovu smrt, nisu žive više od 2.000 godina, Indidis tvrdi da se i dalje mogu odgovornim smatrati vlade za koje su te osobe delovale

KENIJA - Dola Indidis je kenijski advokat i bivši portparol suda u Keniji, ali i hrišćanin koji je predao tužbu Hagu protiv Izraela sa namerom da se, kako kaže, osude oni koji su krivi za nezakonito pogubljenje Isusa Hrista.

On ima nameru da tuži Tiberija, Pontija Pilata, jevrejske vođe, kralja Heroda kao i Italiju i Izrael.

"Dokaze danas možete naći zapisane u Bibliji i ne možete ih diskreditovati", rekao je Indidis.

Iako osobe koje, smatra krivim za Isusovu smrt, nisu žive više od 2.000 godina, Indidis tvrdi da se i dalje mogu odgovornim smatrati vlade za koje su te osobe delovale.

"Podneo sam tužbu jer mi je dužnost da održim dostojanstvo Isusa pa sam zato otišao u Hag da tražim pravdu za čoveka iz Nazareta", rekao je Indidis, naglasivši da je progon Isusa predstavljalo kršenje ljudskih prava i da je rezultat predrasuda i neobjektivnosti kao i lošeg postupanja suda.

Indidis je u tužbu uvrstio i Izrael i Italiju jer su one, nakon što su postale nezavisne, usvojile zakone Rimske imperije koji su bili na snazi u vreme razapinjanja. On takođe dovodi u pitanje način ispitivanja tokom suđenja Isusu, saslušanje i izricanje kazne, način kažnjavanja i poreklo informacija koje su služile kako bi ga proglasili krivim.

Ovaj postupak kenijskog advokata usledio je nakon što je slučaj želeo da pokrene na Visokom sudu u Nairobiju, ali su ga tamo odbili. On tvrdi da njegov slučaj ima osnova i da postoji velika mogućnost pozitivnog ishoda tužbe.

Portparol suda u Hagu već je izjavio da sud nema nadležnost u tom slučaju jer se oni bave rešavanjem sporova između država.

"Nije čak ni teoretski moguće da razmatramo taj slučaj", rekao je portparol suda u Hagu.

http://www.youtube.com/watch?v=QBGryCqFE8U

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track