Kosovska Mitrovica: Advokati Vasić i Korenica pušteni iz pritvora

Osnovni sud odlučio

Kosovska Mitrovica: Advokati Vasić i Korenica pušteni iz pritvora

Crna Hronika -
Sud je odredio zabranu prilaska svedocima i drugim osumnjičenima u slučaju, zaplenio je njihove putne isprave i zabranio im da napuste svoje mesta boravišta bez odobrenja suda," rekla je Gudeljević

KOSOVSKA MITROVICA - Odlukom Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici, advokati Dejan A. Vasić i Faruk Korenica pušteni su iz pritvora, izjavila je portparol Euleksa Irina Gudeljević.

"Međunarodni sudija iz Osnovnog suda u Mitrovici je doneo odluku da uz određivanje restriktivnih mera oslobodi dvojicu osumnjičenih iz policijskog pritvora, koji su u utorak uhapšeni za opstrukciju dokaza ili zvaničnog postupka.

Sud je odredio zabranu prilaska svedocima i drugim osumnjičenima u slučaju, zaplenio je njihove putne isprave i zabranio im da napuste svoje mesta boravišta bez odobrenja suda," rekla je Gudeljević.

Međunarodni tužilac iz Euleksove kancelarije za tužilaštvo Paskal Persons izjavio je danas da su advokati Dejan Vasić i Faruk Korenica uhapšeni zbog sumnje da su uticali, čak i pretili, svedocima u sudskom postupku koji je u toku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track