Aerodrom: Svi bi da se slikaju s MIlicom

Srpski olimpijci stigli u Beograd

Aerodrom: Svi bi da se slikaju s MIlicom

Ostali sportovi -
Nova zvezda srpskog sporta, olimpijska šampionka Milica Mandić je dobila najveće aplauze po dolasku u Beograd, gde su je dočekali roditelji, ali i brojni novi obožavatelji. Odmah su joj prišli aerodromski radnici da se snjom slikaju
1 / 11

BEOGRAD - Srpski olimpijci vratili su se u Beograd!

Avion sa srpskim olimpijcima sleteo je na aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu oko 01.45 sati.

Pasoška procedura za sportiste i novinare u njihovoj pratnji bila je gotova veoma brzo i manja od rutinske, a službenici policije gotovo da nisu ni gledali fotografije olimpijaca u pasošima.

Srpsku ekspediciju na aerodromu dočekao je predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Srpski olimpijci, koji su na Igrama u Londonu osvojili četiri medalje, po jednu zlatnu i srebrnu i dve bronzane, ovacijama su dočekani po dolasku na aerodrom u Beogradu, gde su ih sačekali predsednik Tomislav Nikolić, porodice i navijači.Nova zvezda srpskog sporta, olimpijska šampionka Milica Mandić je dobila najveće aplauze po dolasku u Beograd, gde su je dočekali roditelji, ali i brojni novi obožavatelji. Odmah su joj prišli aerodromski radnici da se snjom slikaju."Hvala što ste nas ovako dočekali. Hvala predsedniku. Jako sam ponosna na sve, na sebe, trenera, celu Srbiju. Oni su bili "vetar u leđa", rekla je Milica Mandić. "Mislim da još nisam svesna šta sam uradila"."U ime sportista zahvaljujem se celoj naciji na podršci... Očigledno smo bili uspešni. Narod je došao da pozdravi šampione. Četiri medalje je dosta, žao mi je što nije bilo još više. ", rekao je predsednik srpskog Olimpijskog komiteta Vlade Divac.Predsednik Srbije je obećao da pripreme za sledeći olimpijski ciklus počinju odmah."Osvajali su medalje, pobeđivali, gubili, sve je to deo života i sporta. Nikada o njima niste čuli ni jednu lošu reč... Hvala vam u ime svih nas", rekao je Nikolić, prenosi RTS."Ja sam ih ispratio i poželeo im da se bore najbolje što mogu. Treba im svima, posebno osvajačima medalja, odati čast. Znam koliko vredi ovo, posebno za decu koja u njima vidi nove uzore... Toliko dobre dece bez ijednog incidenta, možemo samo da budemo ponosni. Počinjemo da se spremamo za Rio", rekao je Nikolić. "Hvala vam u ime svih koji smo to gledali i sa vama se radovali i tugovali. Sve najbolje", rekao je Nikolić. Docek-olimpijaca-govor.jpgMinistarka za sport i omladinu Alisa Marić čestitala je sportistima na osvojenim medaljama i zahvalila im se što su dostojno predstavljali Srbiju.Doček dovoljno govori koliko vredimo i šta smo uradili. Ovo je poseban trenutak za sve nas, rekao je kapiten vaterpolista Vanja Udovičić. "Čestitam svima a posebno onima koji su osvojili medalju"."Treba da se ponosimo i budemo svi srećni", rekla je srebrna sa Olimpijskih igara, Ivana Maksimović, koja je predsedniku Srbije poklonila svoj olimpijski broj.Doček ispred skupštine grada Beograda počeće u 20 sati. Srbiju je na Igrama u Londonu predstavljalo 115 takmičara u 15 sportova, a pored Mandićeve, Maksimovićeve i vaterpolista, bronzu je osvojio i Andrija Zlatić, takođe u streljaštvu.

http://www.youtube.com/watch?v=xXXRELXVTGU
http://www.youtube.com/watch?v=TtKr7NkrOto

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track