Afera Agrobanka: Dušan Petrović uhvaćen na delu!
Foto: Marina Lopicic

Ekskluzivno - Otkrivamo ko je davao naloge Dušanu Antoniću

Afera Agrobanka: Dušan Petrović uhvaćen na delu!

Društvo -
Kurir došao do dokumenta u kom se vidi kako je uhapšeni predsednik IO Agrobanke polagao račune bivšem zameniku predsednika DS koji tada nije imao nikakvu državnu funkciju

BEOGRAD - Uhvaćen u laži.Dušan Petrović, potpredsednik DS i bivši ministar poljoprivrede, bio je uključen u odlučivanje o poslovanju Agrobanke. O tome svedoči pismo koje mu je poslao bivši predsednik Izvršnog odbora Agrobanke Dušan Antonić, jedan od osumnjičenih za zloupotrebe pri davanju kredita u toj banci, čime je ona oštećena za 5,5 milijardi dinara.

Pismo, u koje je Kurir imao uvid, Antonić je poslao 28. maja 2009. On detaljno obaveštava Petrovića, tada zamenika predsednika DS, o (nenaplaćenim) potraživanjima, stanju tri predmeta po tužbama, ugovorima te banke. Dokument nedvosmisleno ukazuje na umešanost Petrovića u rad Agrobanke, što je on u proteklih mesec dana više puta oštro negirao.Upitan kako danas odgovara na činjenicu da postoje pisani tragovi o njegovoj povezanosti s radom Agrobanke, Petrović ima zanimljivo opravdanje.- Kao što sam rekao, nikada nisam učestvovao u donošenju bilo kakvih poslovnih odluka Agrobanke. Takođe, nemam nikakve veze sa bilo čime što je javnosti prezentovano kao predmet krivičnog postupka u tzv. slučaju Agrobanka. Kao narodni poslanik, ministar i funkcioner DS u proteklih više od 15 godina dobio sam hiljade pisama. Ne znam o čemu je tačno reč pa ne mogu da dam precizniji komentar - rekao je Kuriru Petrović.Istraga o aferi „Agrobanka“ otvorena je 8. avgusta i vodi se protiv 19 osumnjičenih. Ova banka dala je više od 5,5 milijardi dinara kredita preduzećima koja ih nisu vraćala.

Dušan Antonić (Foto: Dado Đilas)
Dušan Antonić (Foto: Dado Đilas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track