Agrobanka: Lazarević, Bogićević i Đurić pod istragom

Agrobanka: Lazarević, Bogićević i Đurić pod istragom

Crna Hronika -
Banka oko 10 miliona evra potražuje od „Rudnap grupe“, čiji je vlasnik Vojin Lazarević, a pet miliona evra banci duguje još jedna njegova firma, „Minel Kotlogradnja“. Na listi kompanija koje je Agrobanka kreditirala nalaze se i dve firme iz sastava „Koncerna Farmakom“, šabačkog biznismena Miroslava Bogićevića

BEOGRAD - Istragom o aferi Agrobanka narednih dana biće obuhvaćene i kompanije koje su navodno bez odgovarajućeg obezbeđenja dobile kredit, a još nisu vratile pozajmljeni novac, među kojima su i „Rudnap grupa“ Vojina Lazarevića, „Farmakom“ Miroslava Bogićevića, „Zekstra“ Dragana Đurića. Banka oko 10 miliona evra potražuje od „Rudnap grupe“, čiji je vlasnik Vojin Lazarević, a pet miliona evra banci duguje još jedna njegova firma, „Minel Kotlogradnja“. Na listi kompanija koje je Agrobanka kreditirala nalaze se i dve firme iz sastava „Koncerna Farmakom“, šabačkog biznismena Miroslava Bogićevića, otkriva NIN.

On je nedavno dospeo u žižu interesovanja javnosti zbog sumnji da je od nemačkog koncerna VAC kupio 50 odsto kapitala „Politike“, iako je u nekoliko navrata to negirao. Agrobanka od „Farmakoma MB“ potražuje oko 10 miliona evra, a skoro istu sumu i od Fabrike akumulatora Sombor, koja je deo Bogićevićeve poslovne imperije.Između sedam i 10 miliona evra Agrobanci duguju „Zekstra“, vlasništvo Dragana Đurića, koji je ujedno i predsednik FK Partizan. U toj grupi su i firme „Nikolas“, „Lutra“, „Planum“, „Vino Župa“, „Prokupac Beograd“, „Prima Kikinda“, „Navip Zemun“, HIP Azotara Pančevo, BDO Agro i PKB Imes, čiji je direktor Rajko Latinović bio i predsednik UO Agrobanke.Bivša uprava bila je, po svemu sudeći, bolećiva i prema firmama u stečaju. Zato sada više od 10 miliona evra banka potražuje od Velefarma VFB, jedne od zavisnih firmi ćerki nekada jedne od najmoćnijih veledrogerija na Balkanu, nad kojom je proletos pokrenut postupak stečaja. Banci koja je pre nekoliko meseci ostala bez dozvole za rad tri firme iz Valjeva duguju oko 22 miliona evra, „Srbijanka“ oko 10, a po šest miliona kompanije „Vujić“ i „Sloga“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track