Afera Agrobanka: Uskoro hapšenje bivšeg ministra!

Afera Agrobanka: Uskoro hapšenje bivšeg ministra!

InfoBiz -
Istraga o poslovanju državne banke vodi do najuticajnijeg ministra iz vlade Mirka Cvetkovića. Na robiju ide do kraja godine

BEOGRAD - Bivši ministar uprljao ruke?!U aferi „Agrobanka“ istraga sve više vodi u pravcu jednog od najuticajnijih bivših ministara vlade Mirka Cvetkovića, saznaje Kurir u MUP.- Klupko je počelo da se odmotava, a u istrazi se pojavljuje i ime izvesnog ministra. Ispituje se kakvi su bili njegovi direktni i indirektni kontakti s rukovodstvom Agrobanke i koliki je bio njegov uticaj u odobravanju spornih kredita koje je ova banka davala. U cilju dalje istrage ne možemo da otkrivamo više detalja, ali postoji realna mogućnost da će taj ministar morati da objasni neke stvari u vezi s Agrobankom. Kako i na koji način je bio povezan i koji su ljudi radili u njegovo ime. Da li će biti priveden, to će se videti uskoro, jer i tužilaštvo i policija imaju sve više dokaza koji ga povezuju - kaže izvor Kurira iz policije.Kuriru je ovu informaciju potvrdio izvor iz vrha aktuelne vlade.- Tačno je, očekuje se da do Nove godine bude uhapšen jedan izuzetno uticajan bivši ministar - rekli su Kuriru u Vladi Srbije.Ime i prezime bivšeg funkcionera poznato je redakciji Kurira, ali zbog daljeg toka policijske istrage, te podatke ne možemo da objavljujemo. Široj javnosti poznat je i po svojoj stranačkoj i državnoj funkciji, a u vladi Mirka Cvetkovića važio je za čoveka od velikog uticaja iako resor koji je vodio nije bio mnogo „atraktivan“.

Aleksandar Vučić: Uskoro značajni rezultati u borbi protiv korupcijePrvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić izjavio je da će građani veoma brzo moći da vide značajne rezultate u borbi protiv korupcije i najavio da će istraga krenuti sa mnogo mesta u isto vreme.- Zamolio bih za strpljenje jer je potrebno da se prikupe ubedljivi dokazi koji bi na sudu mogli rezultirati osuđujućim presudama. Ranije nismo imali ni sistem ni mehanizme za borbu protiv korupcije, gradimo ih danas i veoma brzo ćete videti velike i značajne rezultate. Niko u Srbiji nema pravo da pljačka imovinu građana i da ostane nekažnjen - poručio je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja