AFERA BULEVAR: Bijeliću i Blagojeviću uručeno rešenje o zadržavanju, Božić pao u nesvest
Foto: Printskrin Tanjug

Država odlučna u borbi protiv kriminala

AFERA BULEVAR: Bijeliću i Blagojeviću uručeno rešenje o zadržavanju, Božić pao u nesvest

Crna Hronika -
Tužilaštvo je posle saslušanja dalo preporuku da se Aleksandaru Bijeliću, Marku Blagojeviću, Miletu Zekiću i Radovanu Drči odredi policijsko zadržavanje zbog malverzacija u vezi sa rekonstrukcijom Bulevara Kralja Aleksandra. Oni će zajedno sa još petoro osumnjičenih biti sprovedeni u Više Tužilaštvo
1 / 3 Foto: Printskrin Tanjug

BEOGRAD - Aleksandar Bijelić, bivši gradski menadžer i funkcioner DS, i Marko Blagojević, bivši direktor Agencije za investicije i stanovanje stigli su na saslušanje zakazano u 10 časova u zgradu PU za Grad Beograd, u Bulevaru despota Stefana.

Kako Kurir saznaje, Tužilaštvo je dalo preporuku da se Bijelić i Blagojević zadrže. Prema rečima njihovih advokata, uručeno im je rešenje o policijskom zadržavanju u trajanju do 48 sati odnosno do saslušanja pred tužiocem Višeg tužilaštva koje je zakazano za sutra. Osim Bijelića i Blagojevića zadržavanje je određeno i za Mileta Zekića direktora Balkan gradnje i Radovana Drču koji će biti privedeni u Više tužilaštvo.

" Oni će sutra ili prekosutra biti saslušani kod nadležnog tužioca u Višem sudu zbog sumnji da su zloupotrebili službeni položaj, rekao je advokat Nebojša Perović koji zastupa direktora preduzeća "Balkan gradnja" Milana Zekića.

Perović je ispred zgrade beogradske policije, rekao i da s obzirom da je osnivaču preduzeća "Balkan gradnja" Stanku Božiću pozlilo i da je kolima Hitne pomoći prevezen u Urgentni centar, da postoji verovatnoća da mu rešenje o policijskom zadržavanju možda nije ni uručeno.

On je dodao da Bijelić i njegovi bivši saradnici danas nisu saslušani zbog sumnji u malverzacije u vezi sa rekonstrukcijom Bulevara Kralja Aleksandra u Beogradu, već da im je samo uručeno rešenje o policijskom zadržavanju.

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

U toku današnjeg saslušanja, pozlilo je Slavku Božiću, suvlasniku preduzeća Balkan gradnja koje je učestvovalo u rekonstrukciji Bulevara. On je pao u nesvest i posle poziva Hitnoj pomoći koji je primljen u 10.52 časova prebačen je u Urgentni centar. Ukoliko mu posle injekcije bude dobro, biće vraćen na saslušanje.

U nekadašnjoj policijskoj stanici „29. novembar“ saslušavaju ih inspektori Odeljenja za suzbijanje privrednog kriminaliteta PU za Grad Beograd.

Oni su osumnjičeni da su zloupotrebom službenog položaja, prilikom rekonstrukcije Bulevara kralja Aleksandra, oštetili budžet Beograda za 642.333.852,56 dinara, a osnivačima „Balkan gradnje“, firme koja je dobila pomenuti posao, pribavili protivpravnu imovinsku korist od oko 130.000.000 dinara.

Bijelić, bivši direktor Agencije za investicije Marko Blagojević i još pet osoba saslušani su u subotu u okviru predistražnog postupka u vezi sa rekonstrukcijom Bulevara kralja Aleksandra, saopštila je tada Direkcija policije i Policijska uprava Beograd navodeći da se sumnja da je nezakonitim izborom ponuđača budžet Grada Beograda oštećen za oko šest miliona evra.

http://www.youtube.com/watch?v=Dg106YJIPrM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja