AFERA LUKA BEOGRAD: Pripremno ročište počinje 22.maja!
Foto: Kurir/Nemanja Pančić

Specijalni sud

AFERA LUKA BEOGRAD: Pripremno ročište počinje 22.maja!

Crna Hronika -
Pripremno ročište je zatvoreno za javnost i na njemu se utvrđuje koje su činjenice iz optužnice sporne i koje će se izvoditi kao dokaz. Nakon pripremnog ročišta sud će da zakaže početak suđenja - glavni pretres, koji će se odvijati uz prisustvo javnosti

BEOGRAD - Specijalni sud u Beogradu zakazao je za 22. maj pripremno ročište u procesu protiv bivšeg ministra privrede i privatizacije Predraga Bubala i još sedam optuženih da su zloupotrebili službeni položaj prilikom prodaje paketa državnih akcija u Luci Beograd preduzeću Milana Beka "Vorldfin" iz Luksembruga.

Portparol suda Dušica Ristić precizirala je da je pripremno ročište zakazano i za 23. maj.

Pripremno ročište je zatvoreno za javnost i na njemu se utvrđuje koje su činjenice iz optužnice sporne i koje će se izvoditi kao dokaz.

Nakon pripremnog ročišta sud će da zakaže početak suđenja - glavni pretres, koji će se odvijati uz prisustvo javnosti.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je početkom decembra optužnicu protiv Bubala za krivično delo zloupotreba službenog položaja. Za isto delo se tereti i izvršni direktor Agencije za privatizaciju Miodrag Đordević i Goran Mrđa, direktor Centra za tržište kapitala Aleksej Misailović, direktor Akcijskog fonda Aleksandar Gračanac i direktor Sektora za analizu, pripremu i organizaciju prodaje u Akcijskom fondu Jasmina Dragutinović.

Za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica optužnica obuhavata bivšeg direktora Privrednog društva Luka Beograd AD Miroslava Drobca i bivšeg finansijskog direktora tog privrednog društva Dušana Kosovca.

Bubalo je uhapšen 14. juna prošle godine i do 27. decembra je bio u pritvoru kada je pušten da se brani sa slobode.Vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković i Milan Beko na pocetku su bili zajedno u poslu oko Luke Beograd i u maloprodajnom lancu C-market, ali se Mišković povukao kasnije iz Luke, a Beko iz C-marketa.Luka Beograd je jedan od predmeta na takozvanom spisku 24 sporne privatizacije. Beko ju je preuzeo 2004. i 2005. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track