AFERA PAŠNJAK: Šutanovcu preti pet godina zatvora!
Foto: Aleksandar Jovanović

Funkcioner DS na sudu

AFERA PAŠNJAK: Šutanovcu preti pet godina zatvora!

Društvo -
U ponedeljak počinje suđenje bivšem ministru zbog sumnje da Agenciji za borbu protiv korupcije nije prijavio stan, što je morao da učini

BEOGRAD - Moraće da objasni otkud mu stan u centru grada.Funkcioner Demokratske stranke Dragan Šutanovac u ponedeljak bi trebalo da sedne na optuženičku klupu Prvog osnovnog suda zbog afere „pašnjak“. Po zakonuBivši ministar optužen je da Agenciji za borbu protiv korupcije nije prijavio vlasništvo nad stanom u luksuznom stambeno-poslovnom objektu u Skerlićevoj ulici na Vračaru. Inače, Šutanovac i njegova supruga bili su i suinvestitori na tom kompleksu.- Šutanovac bi pred sudom trebalo da se izjasni o navodima optužnice. U dosadašnjem toku postupka on je tvrdio da je sve radio po zakonu i da je podigao kredit da bi rešio svoje stambeno pitanje - kaže izvor Kurira iz Palate pravde.Kako objašnjava, ukoliko se tokom postupka njegova krivica dokaže, nekadašnjem ministru, koji je bio u obavezi da prijavi svoju imovinu, preti od šest meseci do pet godina zatvora.Afera u kojoj je osim Šutanovca saslušavana i njegova supruga Marija dobila je naziv „pašnjak“ jer je parcela u Skerlićevoj ulici broj 20, na kojoj se nalazi zgrada, zvanično zavedena kao pašnjak prve klase.Plac od 1,5 miliona evraPlac je, navodno, bračni par sa još devet investitora 2011. godine kupio od preduzeća „Trešnja“ za 1,5 miliona evra i na njemu je bila predviđena izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa od 3.500 kvadrata.

Vračar... Sporna lokacija
Vračar... Sporna lokacija

Mnogo investitoraSASLUŠAN I PETRIĆTokom postupka, osim Marije Šutanovac, saslušan je i nekadašnji fudbaler Gordan Petrić, koji je u ime investitora svojevremeno tražio izdavanje rešenja o odobrenju izgradnje u Skerlićevoj 20. Osim njih, na spisku investitora bili su i Mia Zečević, ćerka nekadašnjeg generalnog sekretara FK Partizan Žarka Zečevića, kao i fudbaler Nemanja Vidić - kaže izvor Kurira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track