AFERA RAZVOJNA BANKA VOJVODINE: Slede hapšenja zbog kredita DS!

AFERA RAZVOJNA BANKA VOJVODINE: Slede hapšenja zbog kredita DS!

Politika -
Istraga u slučaju RVB je završena. Novac iz banke proneveren je dodelom sumnjivih kredita, a tragovi vode ka Dušanu Elezoviću

BEOGRAD - Rasplet!Radna grupa Uprave kriminalističke policije završila je predmet Razvojne banke Vojvodine (RBV) i on će uskoro biti predat Specijalnom tužilaštvu, saznaje Kurir.- Akcija Tužilaštva može se očekivati vrlo brzo. Prema podacima policije, tokom proteklih godina ogromna svota novca proneverena je kroz sumnjive kredite. Specijalno tužilaštvo neće imati težak zadatak jer je u izveštaju Radne grupe detaljno i uz brojne materijalne dokaze prikazana šema po kojoj se radilo. Slično kao i u slučaju Agrobanke. Istraga je pokazala da treba ispitati i ulogu koju je u ovom slučaju imao Dušan Elezović, predsednik Izvršnog odbora DS i jedan od najbližih saradnika Dragana Đilasa. Postoje indicije da su takvi krediti davani i Demokratskoj stranci - navodi izvor Kurira iz policije i dodaje da će Elezović na saslušanju morati policiji štošta da objasni.Podsećamo, Kurir je već pisao o sumnjivim Elezovićevim poslovima vezanih za RZB i dodeli po banku nepovoljnih kredita u milionskim iznosima.- Elezović je koristio svoj uticaj i određenim firmama osigurao dobijanje milionskih kredita od Razvojne banke Vojvodine. Nisu postojale garancije da će krediti biti vraćeni, a neki od njih uopšte nisu bili naplativi. Primera radi, kredit je dobio vlasnik hotela, a hotel na koji je upisana hipoteka za kredit RBV već je bio pod hipotekom. Tako je banka ostala i bez para i bez hotela - navodi izvor Kurira i dodaje da je upravo Elezović bio zadužen za izbornu kampanju demokrata, a sumnja se da je on uticao da RBV odobri kredit njegovoj stranci uoči samih izbora!- Naročito je sumnjivo to što je 11. decembra UO RBV odobrio DS da rok za vraćanje kredita bude produžen sa šest na neverovatnih 42 meseca, uz mesečnu kamatu od 1,4 odsto! Garancija za kredit je rešenje o administrativnoj zabrani na stranačkom računu - objašnjava naš izvor.Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić pre dve nedelje izjavio je da u januaru mogu da se očekuju prvi rezultate u slučajevima Razvojne banke Vojvodine i Fonda za kapitalna ulaganja.

Dušan Elezović se povezuje sa sumnjivim poslovima
Dušan Elezović se povezuje sa sumnjivim poslovima

Završena istraga i u Fondu za kapitalna ulaganja VojvodinePrema saznanjima Kurira, osim RZV završena je i policijska istraga u Fondu za kapitalna ulaganja Vojvodine i predmet će se uskoro naći pred Specijalnih tužilaštvom.- Kroz razvojne i infrastrukturne projekte ukradeni su milioni evra - navodi izvor Kurira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track