AFERA VETERINARSKI ZAVOD: Đurić se žalio na pritvor, ne sprema jemstvo!
Foto: Dado Djilas

Konačna odluka narednih dana

AFERA VETERINARSKI ZAVOD: Đurić se žalio na pritvor, ne sprema jemstvo!

Crna Hronika -
O jemstvu je preuranjeno i razmišljati dok se ne odluči o pritvoru za koji smatramo da je neosnovan, rekao je Đurićev advokat Dragan Mraković

BEOGRAD - Odbrana vlasnika Zekstre i predsednika FK Partizan Dragana Đurića žalila se na odluku suda kojom mu je zbog opasnosti od bekstva određen pritvor, a koji može da mu se ukine ukoliko položi jemstvo od dva miliona evra.

Njegov branilac Dragan Mraković rekao je da je žalbu podneo jer smatra da ne postoje uslovi za određivanje pritvora, pa samim tim nema uslova za polaganje jemstva.

"O jemstvu je preuranjeno i razmišljati dok se ne odluči o pritvoru za koji smatramo da je neosnovan", rekao je Mraković. O žalbi narednih dana treba da odluči krivično vanraspravno veće Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu.

Sudija za prethodni postupak tog suda je u utorak doneo rešenje kojim je Đuriću odredio pritvor do 30 dana i istovremeno odlučio da će Đurić biti pušten da se brani sa slobode ukoliko položi jedmstvo od dva miliona evra u dinarskoj protivvrednosti.

Jemstvo može da bude uplaćeno u gotovini, kao i upisom hipoteke na nekretnine u određenoj vrednosti.Tužilaštvo je pokrenulo istragu protiv Đurića u vezi sa privatizacijom "Veterinarskog zavoda" zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

On se tereti da je u postupku privatizacije za konzorcijum pravnih lica „Zekstra" d.o.o i „Bankom" d.o.o. pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od više od 207.000.000 dinara.

Đurić je uhapšen nakon sašluanja u tužilaštvu pošto se sam odazvao pozivu za slušanje.Vetrinarski zavod je njegova kompanija Zekstra kupila 2005. godine.Krivična prijava protiv njega podneta je 27. decembra 2013. godine.

Veterinarski zavod je privatizovan 2005. godine kada ga je kupila kompanija "Zekstra". To je jedna od 24 sporne privatizacije koje je kao takve označio Savet za borbu protiv korupcije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track