AJMO DEVOJKE: Rukometašice igraju za zlato
Foto: Dado Đilas

Srbija u finalu SP protiv Brazila (17.15)

AJMO DEVOJKE: Rukometašice igraju za zlato

Ostali sportovi -
Svi su uz vas Srpske rukometašice danas u punoj Kombank areni imaju priliku da osvoje zlato na 11. Svetskom prvenstvu i uđu u istoriju

Slaviće se titula!Srpski ženski rukomet danas (17.15) u Kombank areni ispisuje najsvetlije stranice svoje istorije. Najbolje srpske rukometašice imaju priliku da u prvom finalu osvoje titulu najbolje ekipe na planeti, i to na domaćem terenu, a rival će im biti selekcija Brazila, koja ih je rezultatom 25:23 savladala u prvom krugu Mundijala.Ono što je za srpski tim veoma važno jeste činjenica da je kapiten Andrea Lekić ceo dan juče bila na terapijama zbog povrede pete i da će biti spremna za večerašnji duel. Mali problem predstavlja i podatak da nekolicina igračica ima problem s gripom, ali sve ističu da se ovakav meč ne propušta.- Grip nas je urnisao, ne mogu normalno da pričam, mada verujem da neće biti problema i da ćemo sve biti spremne, jer ako jedna odustane, sve padamo. Između ostalih, bolesne su Sanja Damnjanović i Katarina Tomašević, ali nema odustajanja i sve ćemo biti tu - kaže Sanja Rajović, dok Dragana Cvijić dodaje:- Posle prve utakmice u Nišu rekla sam da idemo na zlato, to sam ponovila posle Norveške, a kažem i sad. Ništa nas neće zaustaviti da ostvarimo taj uspeh. Brazilke su nas porazile, a mi hoćemo da pobedimo večeras. Retko ko pamti onoga ko je bio drugi ili treći, ostaju upamćeni samo šampioni. Finale se ne igra, finale se osvaja i mi idemo na zlato.Selektor Bošković upozorava da protiv Brazilki neće biti lako, da će odlučivati detalji, koji su na strani Srbije.- Večeras odlučuju nijanse, ali nema te sile koja može da nas zadrži. Idemo do kraja da osvojimo zlato - poručio je Bošković.

Andrea Lekić biće spremna za večerašnji duel
Andrea Lekić biće spremna za večerašnji duel

Jelena Erić
Jelena Erić

Jelena ErićZLATO, PA U PENZIJUGolom u poslednjoj sekundi susreta protiv Južne Koreje Jelena Erić je trasirala put ka četvrtfinalu, a sad pobedom u finalu želi da završi karijeru.- Ne mogu da poželim bolji završetak karijere. Opraštam se sa stilom. Retko koji sportista ima priliku da na ovakav način okonča karijeru. Od Brazila smo izgubile, ali sad želimo da im se revanširamo, a uz to postoji nepisano pravilo kako jednu selekciju ne možete dva puta da pobedite na istom takmičenju - kaže Erićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track