Akcija Patriot: Još privedenih uz predsednika Federacije BiH
Foto: Tanjug

Visoka korupcija

Akcija Patriot: Još privedenih uz predsednika Federacije BiH

Crna Hronika -
Jedna osoba osumnjičena da je povezana sa korupcijom i organizovanim kriminalom

SARAJEVO - U nastavku akcije "Patriot", u kojoj je uhapšen predsednik Federacije BiH Živko Budimir, pripadnici agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA) priveli su večeras jednu osobu za koju se sumnja da je povezana sa korupcijom i organizovanim kriminalom.

Kako se navodi u saopštenju te agencije dostavljenom Tanjugu, osumnjičeni je priveden u nastavku akcije "Patriot", koja je izvedena u koordinaciji sa Sudom i Tužilaštvom BiH, a nakon izvršene kriminalističke obrade biće odlučeno o njenom daljem statusu.

Pripadnici SIPA danas su privremeno preuzeli određenu količinu poslovne dokumentacije iz računovodstva organa Federacije BiH koja će biti prosleđena tužilaštvu te zemlje, navodi se u saopštenju. U akciji "Patriot" pre dva dana su na više lokacija u BiH uhapšene četiri osobe, dok je u petak uhapšeno 20 osoba, među kojima je i predsednik Federacije BiH Živko Budimir. Budimiru je juče određen jednomesečni pritvor, a svi osumnjičeni se dovode u vezu sa korupcijom i kriminalom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track