AKCIJA SVOJIM OČIMA: Studenti saobraćajnog fakulteta posetili Bus plus!
Foto: Bus Plus

Organizacija saobraćaja u Beogradu

AKCIJA SVOJIM OČIMA: Studenti saobraćajnog fakulteta posetili Bus plus!

Beograd -
Studenti i sugrađani su kroz razgovor sa inženjerima Operativno kontrolnog centra u Direkciji za javni prevoz, saznali na koji način se u realnom vremenu upravlja javnim prevozom

BEOGRAD - Prvi učesnici akcije „BusPlus svojim očima“ su studenti Saobraćajnog fakulteta, sa smera Drumski i gradski saobraćaj, transport i bezbednost.

Akcija je počela u prostorijama kompanije Apex Solution Technology, u Ulici Kneginje Zorke 2, gde je najpre demonstriran rad podsistema za naplatu karata i upravljanje javnim prevozom. Nakon posete dispečerskom centru Gradskog saobraćajnog preduzeća, pogon „Dorćol“, studenti i sugrađani su kroz razgovor sa inženjerima Operativno kontrolnog centra u Direkciji za javni prevoz, saznali na koji način se u realnom vremenu upravlja javnim prevozom.

Foto: Bus plus
Foto: Bus plus

- Smatramo da će ova stručna poseta kompaniji Apex, kao i ostalim učesnicima u okviru BusPlus sistema, imati pozitivane efekte u edukaciji naših studenata, koji su i inače stalni korisnici sistema. Verujemo da će im ovo iskustvo značiti i kao budućim saobraćajnim inženjerima i vašim potencaijalnim saradnicima, odnosno poslovnim partnerima. – izjavio je Vuk Milosavljević, predsednik Saveza studenata Saobraćajnog fakulteta.

Izvršni direktor kompanije Apex, Rade Vujović je zajedno sa kolegama inženjerima demonstrirao rad sistema, objašnjavajući kroz primere upravljanje redovima vožnje, vozilima javnog prevoza u realnom vremenu, analizirajući kvalitet rada javnog prevoza i organizaciju prodaje karata za javni prevoz kroz distributivnu mrežu.

Foto Bus plus
Foto Bus plus

- Interesovanje koje su studenti Saobraćajnog fakulteta pokazali uputivši molbu našoj kompaniji za učešće u akciji, je potvrda da sistem implementiran u Beogradu predstavlja primer iz kog može mnogo da se nauči o upravljanju vozilima u javnom prevozu. Verujem da će i naši sugrađani nakon obilaska bolje razumeti kako funkcioniše sistem koji svakodnevno koriste – rekao je Vujović.

Narednih dana na isti način zainteresovani sugrađani će imati priliku da postave pitanja inženjerima kompanije Apex, dispečerima pogona koji planiraju rad vozača, kao i inženjerima koji u realnom vremenu upravljaju javnim prevozom u operativno kontrolnom centru DJP.

Za sve učesnike je obezbeđen prevoz od prostorija Apexa do GSP pogona „Dorćol” i Direkcije za javni prevoz.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track