Ako vas boli glava - zagrizite olovku, ako štucate - uzmite malo šećera

Medicinski trikovi

Ako vas boli glava - zagrizite olovku, ako štucate - uzmite malo šećera

Život -
Ove na pvi pogled neobične medicinske trikove možete sami primeniti bez konsultacije sa doktorom

Za većinu bolesti su nam potrebni doktori i nije preporučljivo oslanjati se na 'vradžbine'. Međutim, ove na pvi pogled neobične medicinske trikove možete i sami primeniti...

Uklanjanje bradavica selotejpomJoš 2002. godine grupa doktora uporedila je efektnost lepljive trake u skidanju bradavica u odnosu na tečni azot. Nakon dva meseca nošenja lepljive trake svakodnevno, 85 odsto pacijenata je izgubilo sve bradavice, a 'smrzavanje' je otklonilo bradavice tek nešto više od polovine ljudi.

Zobena kaša smiruje osip"Ovo je zaista istina, jer zob ima anti-upalne elemente". Bez obzira na to da li je nanosite na kožu ili sipate u kupku, zobena kaša definitivno pomaže, budući da smanjuje nivo histamina u krvi.

Jogurt protiv neugodnog zadahaZadah potiče ili iz usta ili iz stomaka, a jogurt sanira obe stvari budući da sadrži dobre bakterije. Ipak, jogurt nije usamljen u ovome: svaki mlečni proizvod ima više-manje istu prednost.

Kašičica šećera leči štucanjeStudija koja potiče još 1971. godine, potvrdila je da šećer zaista prekida štucanje. Šećer se u ustima verovatno ponaša tako što menja nervne završetke i grči ih, te oni prekidaju sa kontrakcijama, koje poznajemo kao štucanje.

Da oterate glavobolju - zagrizite olovku!Iako doktori i dalje ne znaju zašto to radimo, stiskanje zuba je definitivno posledica stresa. S tim u vezi, kada stežemo zube možemo uzrokovati glavobolju i tenzije, što, opet, možemo anulirati stavljanjem tvrdog objekta (na primer hemijske olovke), među zube.

Masline protiv mučnine tokom vožnjeJedan od brojnih simptoma mučnine izazvane kretanjem je i preterano lučenje pljuvačke (čime telo štiti zube od kiseline prilikom povraćanja). Međutim, ako u sebe unesete masline, koje isključuju pojačano lučenje pljuvačke, možete istovremeno odagnati i mučninu.

(24sata.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track