AKO ŽELITE DA SE PODMLADITE: Vitamini koji brišu godine sa lica

Za lepše lice

AKO ŽELITE DA SE PODMLADITE: Vitamini koji brišu godine sa lica

Život -
Da bi izbrisali vidljive tragove promena na koži koje dolaze sa godinama, potrebno je da koristite ciljane preparate sa određenim vitaminima da bi efekat bio maksimalan

Bez obzira koliko pazimo na svoju ishranu, unosimo dovoljno minerala i vitamina, do naše kože dospe veoma mali deo tih hranjivih materija.

Da bi izbrisali vidljive tragove promena na koži koje dolaze sa godinama, potrebno je da koristite ciljane preparate sa određenim vitaminima da bi efekat bio maksimalan.

OVDE pročitajte kojih 7 namirnica pomažu boljem raspoloženju.

Vitamin AProglašen je najboljom supstancom u borbi protiv starenja kože. Možemo ga pronaći u raznim losionima, a posebno u noćnim kremama, u kojima se nalazi kao retinoid, koji je zapravo derivat vitamina A. Dokazano je da uspešno smanjuje bore, izbeljuje tamne mrlje na koži. Kreme sa vitaminom A obavezno nanosite po noći, pre spavanja, jer se njihov glavni satojak retinoid u dodiru sa sunčevom svetlošću inaktivira, pa krema nema svoju funkciju.

Vitamin B3Ako vam je potrebna dodatna hidratacija i ublažavanje crvenila lica, vitamin B3 je pravi izbor. Pronaći ćete ga u kremama, losionima i serumima koji u svom sastavu imaju niacinamid, tj vitamin B3, kako je najčešće označen na etiketama kozmetičkih proizvoda. Ovaj vitamin povećava stvaranje ceramida i masnih kiselina, komponenti koji na koži stvaraju zaštitnu barijeru i na taj način čuvaju hranjive supstance unutar kože, a sprečavaju ulazak štetnih materija.

OVDE pogledajte koji vitamin leči upalu pluća za samo tri sata!

Vitamin CPomaže u borbi protiv slobodnih radikala, koji uzrokuju nastanak bora, opuštanje kože i nastanak drugih znakova starenja. Posebno je dokazana njegova uloga u obnavljanju oštećene kože pod uticajem štetnih sunčevih zraka. Važno je da preparati sa vitaminom C budu u neprozirnoj ambalaži koja je hermetički zatvorena, da bi ovaj dragoceni sastojak imao maksimalnu učinkovitost.

Vitamin KZaslužan je za lepu i mladu kožu u području oko naših očiju. Vitamin K dokazano pomaže u posvetljenju tamnih kolutova ispod očiju, na taj način što ojačava zid osetljivih kapilara oko očiju i sprečava njihovo pucanje i nastanak nepoželjnih kolutova. Pronalazimo ga u kremama obično u kombinaciji sa retinolom (vitamin A).

(Narodnilijek.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track