Akupunkturom do zdravlja

Uvodnik

Akupunkturom do zdravlja

Život -

Verovatno ste više puta u životu čuli za akupunkturu, drevnu kinesku metodu lečenja iglicama, i verovatno vam se na prvi pogled učinila odbojnom jer podrazumeva zabadanje tananih iglica u površinske slojeve kože.

Međutim, koliko god strašno izgledala, ta metoda je, verovali ili ne, potpuno bezbolna, u šta se uverila i novinarka Kurira koja se podvrgla jednom tretmanu akupunkture. Prema njenim rečima, terapija iglicama ne samo da je bezbolna već je i prijatna, a nakon samo jedne seanse pacijent se oseća kao preporođen.Gorana Pecotić, dr medicine i akupunkturolog, objasnila je za Dr Kurir kakva je metoda akupunktura, šta sve njome može da se leči i, posebno, na koji način može da utiče na starost, odnosno podmlađivanje.

Kako je istakla, tretiranjem posebnih tačaka na telu zapravo se podstiče cirkulacija i kretanje energije, što stvara lepši izgled i bolje zdravstveno stanje.

Naime, treba znati da svaki organ u telu čoveka ima svoju spoljnu tačku koja akupunkturom može da se tretira i tako podstakne njegov bolji rad. U ovom broju Dr Kurira svim našim čitaocima smo doneli još mnogo saveta iz oblasti alternativne medicine, ali i sve novosti iz sveta zdravlja u našoj zemlji.

Živi bili!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track