ALAV NA NOVAC: Vlado Georgiev varao Sokoj kako bi uzeo više para!
Foto: Damir Dervišagić

Pevač falsifikuje podatke da bi se dočepao honorara

ALAV NA NOVAC: Vlado Georgiev varao Sokoj kako bi uzeo više para!

Stars -
Vlado prijavio svoju pesmu „Daljina“ kao složenu kompoziciju, koju izvodi više od 25 instrumentalista, da bi dobio veći koeficijent i samim tim veće tantijeme

Neviđeni bezobrazluk.

Vlado Georgiev služi se raznim metodama kako bi dobio što veći honorar od Sokoja. Kurir je došao u posed dokumenta koji jasno pokazuje način na koji crnogorski pevač uspeva da za sebe izvuče više novca. Vlado je 18. aprila 2013. godine prijavio numeru „Daljina“, sa istoimenog poslednjeg albuma, kao složeno džez delo koje izvodi više od 25 instumentalista. I za tako prijavljenu pesmu od Sokoja dobija maksimalni koeficijent, što automatski znači da će pri raspodeli dobiti veći autorski honorar.- Autor sam odgovara za tačnost podataka iz prijave dela. Sokoj to ne proverava. Georgiev je samo jedno svoje delo prijavio kao džez - kaže izvor Kurira iz organizacije koja štiti prava umetnika i dodaje:- Prijavljeni koeficijent je tri, a ako se gleda šta piše na nosaču zvuka, on je samo dva. Na osnovu toga izvođač će zaraditi više novca. Vladi će u julu biti isplaćen honorar za 2013. godinu prema takozvanim „malim pravima“, odnosno po osnovu emitovanja na televiziji i radiju, kao i izvođenja na nastupima. Akontaciju u visini od 30 odsto već je dobio u prethodnoj godini.Georgiev je nakon što smo ga u poruci upitali za komentar, napisao na Tviteru:- Da, šest. Bubanj, bas, klavir, gitara, sintisajzer... I još samo: grand casa, timpani, 16 gudača, 8 duvača, harfa, perkusije.Međutim, u knjižici priloženoj uz disk ispod teksta „Daljine“ piše da su je odsvirali bubnjar, basista, dvojica gitarista, gudački kvartet, a za klavijaturama i perkusijama bio je Georgiev. Imao je i tri prateća vokala. Izgleda da je sada u svojoj glavi učetvorostručio gudače, odnekle izvukao osam duvača, dovukao klavir... A lepo je u knjižici napisao ko je učestvovao.

Album se loše prodavaoKada smo pokušali da nađemo „Daljinu“ Vlade Georgieva, namučili smo se. Na trafikama i u prodavnicama „Maksija“ u centru Beograda nismo uspeli.- Album je povučen zbog loše prodaje. Mislim da smo prodali samo jedan disk - rekla nam je prodavačica iz jednog objekta, dok su iz Pres službe „Deleza“ odgovorili da će nam zvanično obaveštenje zašto je izdanje povučeno iz prodaje dostaviti u ponedeljak.

Bljuvotine Georgieva

Kada smo u poruci zamolili Georgieva da nam kaže i svoju stranu priče, umesto odgovora on je novinara Kurira nazvao majmunom i objavio njegov broj telefona na Tviteru. Od tog trenutka mobilni novinara ne prestaje da zvoni, a pozivi su uglavnom sa skrivenih brojeva. Nakon što smo Georgievu skrenuli pažnju da je to što je uradio na društvenoj mreži neprimereno, stigla je nova salva uvreda:- Mislim da nije u redu da me uznemiravate na telefon. Upravo sam vas prijavio policiji. A za bljuvotine koje pišete nasumice ćete uskoro biti na sudu, Timočka, znate već, svakog dana ste tamo - napisao je Georgiev.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track