Alonso najbrži u Nemačkoj
Foto: REUTERS

Formula 1 - Velika nagrada Nemačke

Alonso najbrži u Nemačkoj

Ostali sportovi -
Španac pobedio za VN Nemačke i prvi ove sezone ostvario tri trijumfa

Nedodirljiv!Španski vozač Fernando Alonso pobedio je u trci za Veliku nagradu Nemačke u Hokenhajmu i postao prvi vozač koji je ove sezone ostvario tri pobede. Španac je iza sebe ostavio Sebastijana Fetela i Džejsona Batona, i osigurao čelnu poziciju u generalnom plasmanu. Sada s prednošću od 34 boda dočekuje sledeću trku, koja je na programu narednog vikenda, na budimpeštanskom Hungaroringu.Trka u Nemačkoj obilovala je incidentima i nepravilnim obilaženjima, a upravo je takvo preticanje po svoj prilici odlučilo o redosledu na pobedničkom postolju. U pitanju je obilaženje Luisa Hamiltona, koji je, iako u zaostatku ceo krug, odlučio da prestigne Sebastijana Fetela, čime ga je znatno usporio u borbi za čelnu poziciju.Ključni trenutak meča dogodio se u 43. krugu, kada su i Alonso i Fetel otišli u boks, ali je Španac uspeo da sačuva prvo mesto i rutinskom vožnjom do kraja trijumfovao po treći put ove sezone. Borba za drugu poziciju završena je tako što je aktuelni šampion Sebastijan Fetel jedan krug pre kraja preticanjem izvan staze obišao Džejmsa Batona, zbog čega će se naći pod istragom istražnih organa FIA.

Red bul izbegao diskvalifikacijuNekoliko časova pred početak trke u Hokenhajma, pokrenuta je istraga protiv Red bula zbog sumnje u manipulisanje obrtnim momentom, zbog čega im je pretila mogućnost eliminacije. Međutim, istragom je utvrđeno da nije bilo nepravilnosti.

GENERALNI PLASMANVozači1. Fernando Alonso (Ferari) 1542. Mark Veber (Red bul) 1203. Sebastijan Fetel (Red bul) 118

Konstruktori1. Red bul 2382. Ferari 1773. Meklaren-Mercedes 157VN Nemačke1. Fernando Alonso (Ferari) 1:31.05,8622. Sebastijan Fetel (Red bul) +3.7 sek.3. Dženson Baton (Meklaren) +6.9 sek.4. Kimi Raikonen (Lotus-Reno) +16.4 sek.5. Kami Kobajaši (Zauber-Ferari) +21.9 sek.6. Serhio Perez (Zauber-Ferari) +27.8 sek.7. Mihaelm Šumaher (Mercedes) +28.9 sek.8. Mark Veber (Red bul) +46.9 sek.9. Niko Hulkenberg (Indija-Mercedes) +48.1 sek.10. Nkco Rozberg (Mercedes) +48.8 sek.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track