Američka vojska dolazi na rusku granicu!

Nezamislivo

Američka vojska dolazi na rusku granicu!

Planeta -
Ovo je dobra prilika da razvijemo svoje oružane snage, rekao je vršilac dužnosti ministra odbrane

KIJEV - Ukrajinski parlament danas je jednoglasno, sa 235 glasova "za", odobrio seriju zajedničkih vojnih vežbi Ukrajine i zemalja članica NATO čime će američki vojnici biti dovedeni blizu ruskih snaga kod anektiranog poluostrva Krim, javio je AFP.

Međutim, zbog toga što Rusija i Ukrajina imaju zajedničku granicu, što znači da bi američki vojnici došli Rusiji na vrata, Moskva je danas upozorila Kijev da ne ulazi u integracije sa NATO, navodeći da su prethodni pokušaji Kijeva da se približi zapadnom vojnom savezu zategli odnose sa Moskvom, kao i odnose Moskve i NATO.

"Ovo je dobra prilika da razvijemo svoje oružane snage", rekao je vršilac dužnosti ministra odbrane Ukrajine Mihajlo Koval poslanicima skupštine uoči glasanja.

Današnja odluka doneta je u trenutku kada su se ministri odbrane zemalja NATO okupili u Briselu na dvodnevnom sastanku na kojem je dominirala tema gomilanja ruskih snaga u blizini Krima. Te snage su, prema predstavnicima SAD, u jednom trenutku dostigle broj od 40.000 ljudi, prenela je francuska agencija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track