AMERIČKI AMBASADOR: Donatorska konferencija dobar signal za razvoj saradnje u regionu
Foto: Beta

Ohrabrujuća inicijativa za

AMERIČKI AMBASADOR: Donatorska konferencija dobar signal za razvoj saradnje u regionu

Društvo -
Majkl Kirbi je ocenio da je ideja za inicijativu za održavanje donatorske konferencije ohrabrujuća pogotovo jer je Srbija zainteresovana da se pomogne i drugim državama u regionu,

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić upoznao je američkog ambasadora Majkla Kirbija sa inicijativom za održavanje donatorske konferencije za pomoć svim zemljama koje su pogođene poplavama, koju je Kirbi oceno kao ohrabrujuću.

Kirbi je na sastanku sa Nikolićem izrazio žaljenje zbog katastrofalnih poplava koje su zadesile Srbiju i dodao da se sada pokazalo da Srbija ima mnogo prijatelja koji su se brzo solidarisali sa njom i uputili joj pomoć.

Američki ambasador je rekao da je predsednik Srbije u prethodne dve godine mnogo doprineo da se unaprede odnosi u regionu kao i odnosi Srbije sa brojnim zemljama širom sveta, do nivoa koji je do pre samo nekoliko godina bio nezamisliv, navodi se u saopštenju pres službe predsednika Srbije.

Kao rezultat toga, jasno je iskazana odlučnost mnogih država da se Srbiji što brže i što više pomogne, rekao je Kirbi. Nikolić upoznao je ambasadora Kirbija sa inicijativom za održavanje donatorske konferencije za pomoć svim zemljama koje su pogođene poplavama.

Američki ambasador je tu ideju ocenio kao ohrabrujuću, pogotovo zbog činjenice da je Srbija zainteresovana da se pomogne i drugim državama u regionu, što je dobar signal za razvoj buduće saradnje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track