AMERIČKI SAN NA RUSKI NAČIN: Krim će biti kao Las Vegas!
Foto: AP

Ambiciozno

AMERIČKI SAN NA RUSKI NAČIN: Krim će biti kao Las Vegas!

Planeta -
Prva faza izgradnja megakompleksa trebalo bi da se završi do kraja 2016, a krimske vlasti se nadaju da će profit od kockanja postati glavni prihod na poluostrvu i veoma ozbiljno pristupaju tom projektu

SIMFEROPOLJ - Vicepremijer Krima Rustam Temirgalijev pohvalio se da će kockarska zona na poluostrvu moći da se takmiči sa Las Vegasom, Monakom i Makaom!

Prva faza izgradnja megakompleksa trebalo bi da se završi do kraja 2016. i krimske vlasti veoma ozbiljno i entuzijastično pristupaju tom projektu.

- Sada razmatramo dve lokacije za izgradnju kockarske oblasti u republici", kazao je Temirgalijev.

Rustam Temirgalijev: Profit od kockanja može da postane glavni prihod Krima Foto Printscreen
Rustam Temirgalijev: Profit od kockanja može da postane glavni prihod Krima Foto Printscreen

- Na jednoj lokaciji, gde je sada nekoliko sanatorijuma koja odavno ne donose nikakve prihode, bilo bi moguće izgradi čitav kockarski grad na površini od 100 hektara. Druga mogućnost je da se kompleks za igre na sreću podigne u podnožju brda, baš iznad pruge Apušta-Jalta, s pogledom na more. U tom slučaju kompleks će biti van naselja, ako što je propisano ruskim zakonodavstvom.

Kad su u pitanju vremenski rokovi, projektanti međunarodnih kompanija, koji su već radile na izgradnji poznatih kockarskih zona, planiraju da završe prvu fazu krajem 2016. godine.

Ilustracija Foto AP
Ilustracija Foto AP

Temirgalijev kaže da profit od kockanja može da postane glavni prihod republike i velika podrška industrijskim granama - resor saobraćaja bi prva imala direktne koristi.

U projektu učestvuju i međunarodni finansijeri, koji su već pripremili 1,5 milijardi dolara, a biće uključena i sredstva iz domaćeg budžeta.

(Kurir/Komsomoljskaja pravda)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track