AMERIKANCI TVRDE: Bodiroga je najveći evropski košarkaš koji nije igrao u NBA (VIDEO)

Analiza

AMERIKANCI TVRDE: Bodiroga je najveći evropski košarkaš koji nije igrao u NBA (VIDEO)

Košarka -
Na listi od 25 košarkaša su i Vlade Divac, Predrag Stojaković i Predrag Danilović. a samo aktuelni potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije nikada nije zaigrao u Americi

Poštuju ga, iako nije otišao u Sakramento. Nekadašnjii reprezentativac naše zemlje Dejan Bodiroga uvršten je na listu 25 najboljih NBA igrača iz Evrope, iako tokom karijere ni sekundu nije igra u NBA ligi.

"Lukavi organizator i hladnokrvni ubica na terenu, koji je deceniju dominirao u evropskim takmičenjima. Osvajač je dva svetska i tri evropska zlata. Da li je bio isuviše spor za NBA ligu", stoji u komentaru o Bodirogi, koji je od strane Sakramenta 1995. godine draftovan u drugoj rundi, ukupno kao 51. "pik", ali se nikada nije okušao u NBA ligi."

http://www.youtube.com/watch?v=4W2U136ZEHg
Bodiroga Košarkaškog saveza Srbije Vlada Divca Beogradu Skot Polard, Kris Veber, Predrag Stojaković i Vlade Divac.

Upravo se pomenuti srpski duo Kingsa zbog kog 2002. godine ljubitelji NBA lige u Srbiji nisu spavali uz Bodirogu i Predraga Danilovića, nalazi na pomenutoj listi.

Predrag Stojaković je okarakterisan kao jedan od najboljih šutera u istoriji NBA lige.

"Neverovatan šuter precizan iz svih pozicija. Bio je veoma važan član Sakramenta početkom 2000 - tih godina i savršeno se uklapao sa Krisom Veberom. Nije dosegao popularnost Sabonisa ili Dražena Petrovića, ali je imao veoma dugu i uspešnu NBA karijeru, okončanu osvajanjem NBA prstena sa Dalasom".

http://www.youtube.com/watch?v=cUA2x6C3RvQ
Srbije Vlade Divac NBA Lejkersima Sakramentu Ol staru.
http://www.youtube.com/watch?v=WGf14CyrcJM
Partizan Predrag Danilović NBA Majamijem Pata Rajlija Evrolige
http://www.youtube.com/watch?v=rtzXR9zeSYI

Mesta među najboljima našli su i Hrvati Dražen Petrović, Toni Kukoč i Dino Rađa, kao i Slovenac Goran Dragić. Na listi su još i Dirk Novicki, Toni Parker, Pau Gasol, Arvidas Sabonis, Detlef Šremf, Mark Gasol, Žoakim Noa, Andrej Kirilenko, Zidrunas Ilgauskas, Rik Smits, Šarunas Marčuljonis, Hidajet Turkoglu, Memet Okur, Danilo Galinari, Huan Karlos Navaro, Hoze Manuel Kalderon i Nikolas Batum.

(Kurir sport / Hoopshype.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track