Ana Ivanović: Ne daj bože da te roditelj trenira!
Foto: Beta

Savetuje buduće šampione

Ana Ivanović: Ne daj bože da te roditelj trenira!

Tenis -
Naša teniserka apeluje na tate i mame da svom potomstvu ne pretvaraju sport u pakao, već da učine da im igra bude zanimljiva

Deci samo podrška!Srpska teniska šampionka Ana Ivanović dala je nekoliko saveta svim roditeljima čija deca treniraju tenis ili će uskoro uzeti reket u ruke i poželeti da ga uče. Na osnovu svog bogatog iskustva, Ana preporučuje očevima i majkama na celom svetu da ne stvaraju pritisak svojoj deci teniserima, već da ih beskrajno podržavaju kako bi im odlazak na teren uvek pričinjavao zadovoljstvo.Nerazdvojivo- Nikad ne trenirajte svoju decu jer vremenom postaje teško razdvojiti roditeljstvo od trenerskog posla, a dete će jednom pomisliti: ostavi me ne miru, ne želim da mi se mešaš u kompletan život - poručuje Ana Ivanović.Drugi važan savet je to da roditelji ne prisiljavaju decu da treniraju tenis.- Važno je znati da li dete uživa dok igra tenis, jer će u suprotnom želeti slobodu, daleko od terena. Postoji mnogo klinaca koje su forsirali roditelji, pa su kasnije mrzeli tenis. Zbog toga je potrebno da vreme s reketom bude zabavno i interesantno, provedeno u nekoj vrsti takmičenja, bez drilova zbog kojih nestaje želja za bavljenjem sportom.Sve one česte negativne pojave vezane za odrastanje malih tenisera prouzrokovane su nastojanjem roditelja da im deca ispune snove:Hvala mami i tati- Moji roditelji me nikad nisu pritiskali, već su mi govorili koliko je važno da budem srećna. Bezuslovna podrška je nešto najbolje što možete pružiti svojoj deci.

Izuzetak koji potvrđuje pravilo... Damir i Jelena Dokić
Izuzetak koji potvrđuje pravilo... Damir i Jelena Dokić

SamostalnostKONTROLA JE LOŠARoditelji-treneri neminovno počnu da strogo kontrolišu život svojih ćerki i sinova.- Mnogo je slučajeva u kojima su deca bila veoma kontrolisana, a to je loše. Dok odrastaju, klinci treba da donose neke odluke, a roditelji moraju da budu sigurni da su im deca u okruženju dobrih ljudi - kaže Ana Ivanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track