ANA IVANOVIĆ STIGLA U BUKUREŠT: Svi veruju u pobedu protiv Rumunije

Fed kup tim kompletan

ANA IVANOVIĆ STIGLA U BUKUREŠT: Svi veruju u pobedu protiv Rumunije

Tenis -
Fed kup reprezentacija Srbije konačno je kompletna pošto je u Bukurešt u četvrtak stigla i Ana Ivanović

BUKUREŠT - Srpska teniserka Ana Ivanović izjavila je je da Fed kup reprezentaciju Srbije očekuje težak meč protiv selekcije Rumunje, ali je istakla da veruje u pobedu. "Očekuje nas težak duel za opstanak u Svetskoj grupi II. Rumunke su jake protivnice, Simona Halep je u sjajnoj formi, ali mislim da borbenšću i timskim duhom možemo da pobedimo", rekla je Ivanovićeva pred žreb koji je na programu u petak. Ana se poslednja pridružila timu, a po dolasku u Bukurešt rekla je da se oseća odmorno i da joj je pauza između turnira koristila da se oporavi od povrede koja je već dugo muči.

"Osećam se bolje. Dugo su me mučile povrede leđa i kuka, još od Australijan opena. Značilo mi je da budem kod kuće, da se oporavim i odmorim. Nadam se da će ovo biti dobar vikend za nas", izjavila je Ivanovićeva. Srpska teniserka je dodala da nije imala puno prilike da trenira na šljaci ove sezone, ali se nada da će se brzo adaptirati na podlogu i uslove za igru.

"Nisam mnogo trenirala na šljaci, ali volim da igram na toj podlozi i mislim da imam dovoljno vremena da uđem u pravi ritam", rekla je Ivanovićeva. Selektor Dejan Vraneš istakao je da ekipa vredno radi i da veruje da će biti sve igračice spremne za predstojeći duel.

"Ivanovićeva je stigla u četvrtak, Jakšićeva u sredu, sada je tim kompletan. Prethodnog dana ismo mogli da treniramo napolju zbog lošeg vremena, ali sada je bolje. Nadam se da će devojke uspeti dobro da se spreme i da se adaptiraju na ove uslove", rekao je Vraneš. Ana Ivanović i Bojana Jovanovski su u četvrtak zajedno odradile trening na centralnom terenu "Arenele tenis centra".

"Mislim da nam predstoji neizvesan vikend tokom koga ćemo se sa puno motivacije boriti za pobedu nad Rumunkama. One po kvalitetu mogu ravnopravno da se nose sa selekcijama koje se nalaze u Svetskoj grupi I Fed kupa i svakako da su protivnik koji zalužuje mesto u višem rangu takmičenja. Ipak, pobednik može biti samo jedan i mi ćemo dati sve od sebe da na kraju to bude Srbija. Sjajno je što će i Ana Ivanović biti deo tima i eto još jednog razloga da ishod bude u našu korist. Iskreno se nadam da ćemo sve biti zdrave i nadahnute protiv odličnih Rumunki. Uverena sam da će naša ključna prednost biti požrtvovanje i veća motivacija. Ranijih godina smo možda dobijale mečeve upravo zato što smo više želele trijumf nego naše protivnice", zaključila je Bojana Jovanovski.

Duel selekcija Rumunije i Srbije na programu je 19. i 20. aprila, dok je žreb zakazan za petak u 13 časova.Pobednik će izboriti opstanak u Svetskoj grupi II Fed kupa, dok se poražena selekcija seli u niži rang takmičenja i sledeće godine će nastupati u Prvoj grupi Evro-afričke zone.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track