Ana oduvala Bondarenko, sledi Gerges

Ivanovićeva sve bolja na Vimbldonu

Ana oduvala Bondarenko, sledi Gerges

Tenis -
Ana sa 6:3, 7:6 porazila Ukrajinku Juliju Bondarenko

Srpska teniserka Ana Ivanović, plasirala se u treće kolo turnira u Vimbldonu, gde će se sastati sa Nemicom Julijom Gerges. Uverljiva partija Ane Ivanović u drugom kolu Vimbldona, uprkos oscilacijama na koje nas je 14. teniserka sveta navikla u poslednjim godinama. Kada je bilo najpotrebnije Ana je, ipak, bila prava i sa dva preokreta stigla do pobede od 6:3, 7:6 (3).

Bondarenkova je u oba seta prva stigla do brejka, ali nijednom nije uspela da materijalizuje početnu prednost. U prvom setu Ivanovićeva je posle izgubljenog servisa osvojila naredna četiri gema i povela sa 1:0,Slična situacija i u drugom setu, kada se činilo da će 66. teniserka sveta stići do izjednačenja s obzirom da je vodila sa 3:0 i kasnije 5:2. Usledila je, ipak, novi talas inspirisane igre Ivanovićeve, koja je poravnala na 5:5 iako je morala da na tom putu spasi i jednu set loptu protivnice.

Set, ali i meč, zato su odlučeni u taj-brejku u kome se najbolje videlo koliko je izgubljena prednost urušila samopuzdanje Bondarenkove. Sa tri greške dozvolila je Ani da bez previše truda stigne do vođstv od 6:0 i tada je već bilo kasno za preokret.

Naredna protivnica Ivanovićeve biće 22. nosioc Julija Gerges, koja je eliminisala Anastasiju Jakimovu sa 7:6, 6:2. Biće to njihov peti susret, a u dosadašnja četiri Ivanovićeva vodi sa 3:1 u pobedama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track