Anđelina Džoli u poseti izbeglicama u Libanu
Foto: Ap

Humana

Anđelina Džoli u poseti izbeglicama u Libanu

Pop kultura -
Tokom trodnevne posete Anđelina je posetila je i Dolinu Beka, u kojoj se nalazi najveći broj siromašne dece i izbeglica iz Libana

Glumica Anđelina Džoli, otišla je u iznenadnu posetu Libanu kako bi skrenula pažnju na svakodnevne izazove sa kojima se suočava na hiljade izbeglica i deca, koja masovno ostaju bez porodice i učestvuju u sukobima sa Sirijom.

Tokom trodnevne posete Anđelina je posetila je i Dolinu Beka, u kojoj se nalazi najveći broj siromašne dece i izbeglica iz Libana. Ona je pružila svoju podršku oko 3500 dece koji su ostali bez roditelja ili su odvojeni od svojih porodica.

Takođe je Liban pohvalila za izdržljivost i solidarnost, i da kao takvi treba da pošalju poruku svojim susedima kako bi prestali sukobi koji traju već godinama.

Anđelina je prošle godine dobila oskara zbog svog humanitarnog rada. Ona je 2012. godine imenovana posebnom izaslanicom UNHCR-a posle dvanaestogodišnjeg humanitarnog rada. Svojim putovanjima i posetama doprinosi humanosti i pomaže ljudima da uspeju u pokrenutim akcijama, različitih tematika.

Foto: Rojters
Foto: Rojters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track