Anđus: Čović me tukao, hteo je da me ubije! Čović: Nikad ne bijem prvi
Foto: Dragan Kadić

Poznati novinar optužuje funkcionera Zvezde da ga je fizički napao

Anđus: Čović me tukao, hteo je da me ubije! Čović: Nikad ne bijem prvi

Fudbal -
Ponoćni okršaj: Anđus tvrdi da ga je Čović šutirao i udario pesnicom u noći između utorka i srede nedaleko od zgrade televizije Kopernikus

Poznati sportski novinar televizije Kopernikus Dejan Anđus tvrdi da ga je pretukao predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović!

Anđus kaže da je u noći između utorka i srede ispred zgrade ove medijske kuće Čović fizički nasrnuo na njega i da je ceo slučaj prijavio policiji, dok su mu lekari u Urgentnom centru konstatovali lakše telesne povrede.Čović je smrdljivko i notorni psihopata- Završio sam emisiju i krenuo s kolegom Milovanom Jovanovićem na noćnu kafu. Nakon što smo napravili stotinak koraka, pojavio se džip u kojem je bio Nebojša Čović, a vozilom je upravljao njegov zet Miloš Ninković. Počeo je da viče na mene i govori mi da sam bitanga koja laže, na šta sam mu poručio da je on sve to - kaže Anđus i dodaje:

Bio kod doktora... Anđus sa snimcima
Bio kod doktora... Anđus sa snimcima

- Čović je notorni psihopata, duševni bolesnik. Prvo me je udario u lice, potom me je šutnuo u međunožje, pa u butine i slabinu... Sva sreća da nije fizički jak, inače bi me ubio.Rekao sam mu da pravi veliku grešku, ali on je nastavio. Onda sam prekršio svoje obećanje da se ne bijem. Bio sam spreman da ga ubijem, ali smrdljivko smrdljivi je pobegao u džip kod smrdljivog zeta i brže-bolje su nestali. Sad tražim od državnih organa da urade svoj posao i kazne tog čoveka. - kaže u dahu Anđus.Napada mi porodicuPriča Nebojše Čovića ima daleko drugačiji tok. Visoki funkcioner dve sekcije SD Crvena zvezda ne želi da otkriva detalje incidenta, ali tvrdi da nije prvi udario Anđusa.- Ima ko je zadužen da se bavi ovim slučajem i naravno da mi je želja da državni organi ispitaju sve šta se dogodilo. Reći ću samo da nikad ne udaram prvi. Imajući u vidu kako nastupa u svojim emisijama i kakve informacije ima, ko vam garantuje da sad govori istinu - ističe Čović i dodaje:- Izložen sam lažima i u emisiji je napadana moja porodica. Nisam uspeo da se uključim u program, pa sam došao ispred televizije da popričam s njim. Napadao me je tokom emisije, ali i posle.Tužilaštvo je naložilo policiji prikupljanje obaveštenja, pa će Anđus i Čović danas biti pozvani na saslušanje u MUP.

Svedok Jovanović o napaduZET STAJAO SA STRANEMilovan Jovanović, koji je bio sa Anđusom u društvu, opisao je incident iz svog ugla.- Čović je izašao iz auta i počeo da vređa i da viče. Onda je pesnicom udario Dejana u lice i počeo da ga šutira. Za to vreme Čovićev zet je stajao pored i sve mirno posmatrao. Govorio sam mu: „Nebojša, smiri se“, ali nije vredelo - rekao je Jovanović za Kurir.

KamerePOSTOJI SNIMAK TUČE?Fizički obračun dogodio se nekoliko desetina metara od ulaza u televiziju Kopernikus. U blizini se nalazi još nekoliko firmi, koje imaju video-nadzor i postoji mogućnost da je na nekom od snimaka zabeležena tuča.

Novinar hoće reprizu, ali u humanitarne svrhe ANĐUS: VRATIĆU TI ZA BATINEDejan Anđus tvrdi da se nije uplašio Čovića i da samo nije želeo da mu uzvrati, ali da je spreman da se s njim pobije u humanitarnom boks meču.- Kad sam ga video onako razjarenog, znao sam da će me napasti, ali sam odlučio da ne uzvratim. On me je udarao, a ja sam se izmicao. Priznajem, kad mi je zadao najjači udarac, prošlo mi je kroz glavu da ga odrobijam, ali je on odmah seo u kola i pobegao - kaže Anđus i dodaje:- Vidite, ja nemam problema da se pobijem s njim. Evo, predlažem da se nađemo u Kombank areni, organizujemo boks meč i tučemo se u ringu ili oktagonu, kako god on bude hteo. A ceo prihod od tog meča bismo uplatili u dobrotvorne svrhe.Nebojša Čović, s druge strane, nije želeo da da konkretan odgovor na tu temu:- Ne želim da se bavim time. Da li biste odgovarali na pitanja čoveka koji je izneo niz neistina na račun vaše porodice i vas.

Zabrinuti premijerVUČIĆ ZVAO DA PITA KAKO SAMNovinar televizije Kopernikus ističe da ga je nekoliko sati nakon napada pozvao i premijer Aleksandra Vučić kako bi se raspitao o njegovom stanju.- Još dok sam bio u Urgentnom centru, dakle negde oko četiri ujutru, iz Austrije me je pozvao Aleksandar Vučić da me pita kako sam. Kratko smo pričali, razmenili dve rečenice i ja sam mu zahvalan na tome. Nazvao me je i Andrej Vučić da se izvini u ime KK Crvena zvezda, ali sam mu rekao da nema potrebe za tim jer ovo nije napad kluba, već jednog pojedinca - kaže Anđus.

ČINJENICESramotni derbiji srpskog sportaDŽAJIĆ VS ČOVIĆ12. januar 2013.Posle kraće prepirke, Dragan Džajić pokušao je da udari Nebojšu Čovića, kom su tom prilikom spale naočare s lica.ČOVIĆ VS VUJOŠEVIĆ7. april 2014.U emisiji „Utisak nedelje“ Čović i Vujošević su se umalo potukli. Jedan drugom su pretili i upućivali ružne reči.VUJOŠEVIĆ VS BOGDANOVIĆ2. jun 2014.Trener Partizana Duško Vujošević pokušao je da smiri Bogdanovića tako što ga je uhvatio za grlo i grubo gurnuo.ČOVIĆ VS ANĐUS3. jun 2014.Sportski novinar TV Kopernikus Dejan Anđus kaže da ga je Nebojša Čović udario. Čović tvrdi da je on napadnut.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track