Antić:Odluku o sastavu nove vlade doneće Vučić

Formiranje Vlade Srbije

Antić:Odluku o sastavu nove vlade doneće Vučić

Politika -
Član Predsedništva SPSističe da je sadašnja vlada bila prva koja je utemeljena na racionalnom partnerstvu, a ne na emocijama i ideološkoj bliskosti te da je siguran da će taj standard biti nastavljen

BEOGRAD - Vlada koju su činili socijalisti i Srpska napredna stranka (SNS) bila je uspešna, izjavio je danas član Predsedništva Socijalističke partije Srbije (SPS) Aleksandar Antić.

On je dodao da je to najbolja preporuka za nastavak rada u istom sastavu. "Uveren sam da je dosadašnja vlada, koju su činili SNS i SPS, bila uspešna i odgovorna i da je to najbolja preporuka za njen nastavak u istom sastavu, a to uostalom potvrđuju i izborni rezultati", rekao je Antić.

On je kazao da je odluka o tome ko će činiti buduću vladu pre svega na pobedniku ovih izbora, Aleksandru Vučiću te da će od njega najviše zavisiti sastav nove Vlade.

Prema njegovim rečima, odluku neće donositi ni pojedini funkcioneri SPS-a na bazi svojih emocija i razmišljanja.

"U tom smislu, potpuno podržavam našeg predsednika Ivicu Dačića da u predstojećim konsultacijama osigura nastavak partnerstva sa SNS-om, koje je do sada pokazalo isključivo pozitivne efekte", rekao je Antić. On je istakao da je sadašnja vlada bila prva koja je utemeljena na racionalnom partnerstvu, a ne na emocijama i ideološkoj bliskosti, dodavši da je siguran da će taj standard biti nastavljen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track