APEL BG VODOVODA: Ne rasipajte vodu, Barajevo troši kao grad od 100.000 stanovnika!
Foto: Shutterstock

Utrostručili potrošnju

APEL BG VODOVODA: Ne rasipajte vodu, Barajevo troši kao grad od 100.000 stanovnika!

Beograd -
Nenamenska potrošnja najizraženija je i u naseljima Lipovica, Vranić, Guncati, Baćevac, Veliki borak, Glumčevo brdo

BEOGRAD - JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" apelovalo je danas na građane da racionalno troše vodu, navodeći da problema ima samo u obodnim delovima grada, gde građani pitku vodu troše enormno i neracionalno.

"Treba naglasiti da nijedan vodovod u svetu svoje kapacitete ne projektuje za tako velika i nenamenska odstupanja u potrošnji", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Gradske uprave.

Nenamenska potrošnja najizraženija je u naseljima Barajevo, Lipovica, Vranić, Guncati, Baćevac, Veliki borak, Glumčevo brdo...

Na primer, stanovnici opštine Barajevo, kojih ima 27.000, ovih dana su utrostručili maksimalnu dnevnu potrošnju od 350 litara vode po stanovniku na dan, pa troše kao gradovi od stotinu hiljada stanovnika.

Takvih primera ima i u drugim obodnim delovima grada, pa iz "Beogradskog vodovoda" apeluju na građane iz navedenih područja da savesnom i namenskom potrošnjom daju doprinos urednom i stabilnom snabdevanju Beograda vodom.

Dodaje se i da, iako ovih dana Beograđani troše više od uobičajene maksimalne dnevne potrošnje vode, angažovanjem svih kapaciteta "Beogradski vodovod" uspešno zadovoljava i te povećane potrebe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track