APEL KURIRA: Spasite život Georgievu, ne dajte mu da pije!

Mole se ugostitelji da najvećoj šljokari u Srbiji ne služe piće

APEL KURIRA: Spasite život Georgievu, ne dajte mu da pije!

Stars -
Stop pijanici Vlado ni pod razno ne bi smeo da konzumira alkohol jer čim se napije, seda za volan i tako ugrožava bezbednost svih nas

Vladi Georgievu trebalo bi strogo zabraniti da pije.Zbog toga Kurir apeluje na sve ugostitelje da ne služe pevaču alkoholna pića, ali i na prodavce da mu izbacuju flaše iz korpe. To šta se pod dejstvom alkohola dešava u njegovom organizmu za Georgieva još i može da bude stvar ličnog izbora, ali onog momenta kad se tako pijan uključi u saobraćaj, postaje neposredna opasnost za sve oko sebe.O tome da nema opravdanja za Vladino bahato ponašanje govori i Milan Vujanić, profesor Saobraćajnog fakulteta i član Komiteta za bezbednost saobraćaja.- Javne ličnosti, koje su uvek u žiži pažnje, nemaju pravo na neprihvatljivo ponašanje jer mogu uticati na svoje fanove. Zbog toga za njih važe još stroža pravila. Ne mogu da podržim nikoga ko se ne ponaša u skladu sa opštim pravilima, a Vlado jednostavno nema pravo da se ponaša na taj način! Ako je uhvaćen sa 1,67 promila, to znači da nije u stanju da se ponaša društveno prihvatljivo. A pogotovo što kao javna ličnost ima veću obavezu da pazi na svoje postupke! To je isto kao i s političarima - zašto oni ne voze, nego imaju vozače?! Zato što nemaju opravdanje ako ih uhvate! - oštro reaguje Vujanić.- Ovo su vrlo ozbiljne stvari i sudija koji je dozvolio da Vladov slučaj zastari nije radio dobro svoj posao. Možda ga taj sudija voli ili ga je neko zvao! I taj sudija je još gore učinio nego sam Georgiev, njegova (ne)odgovornost je u ovom slučaju još veća. Pevač će izvući zaključak da opet može tako da se ponaša, a to nije u redu, kao prvo, jer će na taj način i drugima pokazati da to tako može, i drugo, što to ni za njega ni za sve nas ostale ne valja. Problem je kad takve javne ličnosti imaju podršku medija - zaključuje Vujanić.

Osuđuje pevača... Profesor Milan Vujanić
Osuđuje pevača... Profesor Milan Vujanić

Prekršajno sudstvo je loše organizovano- Prekršaj nije krivično delo. Za takva dela nadležan je prekršajni sud, a kod nas je prekršajno sudstvo loše organizovano. Zatrpani su predmetima, pa je moguće da u predviđenom roku od dve godine, za koliko slučaj mora da se okonča pravosnažnom odlukom, dođe do zastarevanja. Čak i kad neko pravosnažnom odlukom bude osuđen, može doći i do zastarevanja izvršenja ukoliko se za dve godine presuda ne izvrši. E sad, nezvanično, možda postoji i zloupotreba, pa na primer - ukoliko je reč o javnoj ličnosti - sudija progleda kroz prste i ne bude revnosan u slanju poziva, ali je i vrlo verovatno da klijent zaista ne dođe brzo ponovo na red ukoliko se jednom ne odazove. U svakom slučaju, ukoliko je taj neko vispren ili ima dobre savetnike, vrlo lako ceo slučaj može da dovede do zastarevanja.

Vlado Georgiev je baš u elementu!„U svakom datom momentu budite u elementu“, poručuje Georgiev u pesmi „Ne brže od života“, koja je poslužila u kampanji o bezbednosti u saobraćaju. Međutim, s obzirom na njegovu redovnu naviku da vozi u alkoholisanom stanju, neko će pomisliti da biti „u elementu“ znači biti „pod gasom“. Evo na koji način popularni pevač zbunjuje široke narodne mase, koje se ugledaju na njega, uključujući i mnogo mladog sveta. Iz Vladinog ponašanja može se izvući zaključak da je voziti pod dejstvom alkohola ne samo poželjno već i opravdano.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja