APEL: Vratimo Nađi (9) srećno detinjstvo

Hitno potrebna operacija

APEL: Vratimo Nađi (9) srećno detinjstvo

Društvo -
Maloj Nađi Novaković je neophodna transplantacija koštane srži u Nemačkoj ili Italiji za šta je potrebno 300.000 evra

BEOGRAD - Borba za život!Nađa Novaković (9) iz Beograda boluje od veoma teške bolesti matičnih ćelija, mijelodisplastičnog sindroma - refraktorne citopenije, koja joj je otkrivena u junu prošle godine i od tada je skoro svaki dan na klinici u Tiršovoj, na odeljenju hematologije i onkologije. Lekari u Srbiji nisu mogli da joj postave dijagnozu pa je Nađa s roditeljima putovala u bolnicu u Frajburg u Nemačkoj, gde su otkrili od čega boluje, i kao jedino rešenje ponudili hitnu transplantaciju, koju je moguće obaviti u Nemačkoj ili Italiji. Prema proceni troškova, operacija u Nemačkoj iznosi 300.000 evra, koje ova porodica nije u mogućnosti da sakupi.- Nađina koštana srž je prestala da radi i poslednja tri meseca živi samo zahvaljujući dobrim ljudima koji na Institutu za transfuziju redovno daju krv i trombocite za nju. Naša ćerka može da se izleči transplantacijom, ali vremena je sve manje jer se poslednje dve nedelje njeno stanje znatno pogoršalo. Više ne reaguje na transfuzije trombocita pa su krvarenja iz usta svakodnevna, a postoji opasnost i od drugih vrsta krvarenja, koja joj mogu neposredno ugroziti život. Telo joj je prekriveno bolnim modricama, a usta su joj puna krvnih podliva, zbog čega ne može normalno da jede i da govori - kažu Nađini roditelji Angelina i Aleksandar Novaković i pozivaju sve koji su u mogućnosti da pomognu njihovoj ćerki da ponovo bude zdravo i srećno dete.

Kako da pomognete NađiŽiro računi: Raiffeisen bankaDinarski: 265-0200000054378-94Devizni: RS35265090000000000939Swift Code: RZBSRSBGHumanitarni SMS broj za Vip i Telenor mrežu je 5757, a u poruci je neophodno napisati: NAĐA. Cena poruke je 100 dinara sa PDV.Na Fejsbuk stranici „Pomozimo Nađi“ možete da vidite sve detalje o njenoj bolesti.

Nađa nema vremenaMAJKA ĆE BITI DONORMaloj Nađi nije pronađen srodni davalac, ali bi zbog hitnosti operacije i nedovoljno vremena da se traži nesrodni podudarni davalac majka bila donor koštane srži.- Ovakav vid transplantacije je najteži i može se uspešno obaviti samo u Nemačkoj ili Italiji - objašnjavaju Nađini roditelji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track