APELACIONI: Mesec dana robija za lažno svedočenje!
Foto: Kurir

Nelegalna prodaja alkohola

APELACIONI: Mesec dana robija za lažno svedočenje!

Crna Hronika -
Nedić je osuđen jer je kao svedok dao lažan iskaz tokom istražnog postupka koji se vodio protiv Momčila Rajića pred Specijalnim sudom, okrivljenog za nelegalnu proizvodnju i prodaju alkoholnih pića

BEOGRAD - Zbog lažnog svedočenja u istrazi pred Specijalnim sudom 2010. godine, na 30 dana zatvora osuđen je Boris Nedić, a tu presudu potvrdio je i Apleacioni sud u Beogradu, objavljeno je na njegovom sajtu.

Nedić je osuđen jer je kao svedok dao lažan iskaz tokom istražnog postupka koji se vodio protiv Momčila Rajića pred Specijalnim sudom, okrivljenog za nelegalnu proizvodnju i prodaju alkoholnih pića.

Na jednomesečnu kaznu zatvora Nedić je osuđen jer je lažno svedočio da Rajića ne poznaje, niti da je od njega kupovao alkoholna pića.

U postupku protiv Rajića, sud utvrdio da je Nedić od njega kupio 13.620 litara raznog žestokog alkoholnog pića proizvedenog u Z Z „Velika Drenova"

.Dvojica Rajića, Momčilo otac i Momčilo sin, uhapšeni su 2010. zbog sumnje da su na području Srbije organizovali kriminalnu grupu za proizvodnju i prodaju alkoholnih pića na crno, čime su sa saradnicima pribavili veliku protivpravnu imovinsku korist i oštetili republički budžet.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track