APELACIONI: Popu Peranoviću potvrđena kazna od 20 godina zatvora!
Foto: Kurir

Ubistvo Nebojše Zarupca

APELACIONI: Popu Peranoviću potvrđena kazna od 20 godina zatvora!

Crna Hronika -
Apelacioni sud posle razmatranja žalbe na presudu svešteniku Branislavu Peranoviću potvrdio je prehodno izrečenu kaznu od 20 godina zatvora za ubistvo Nebojše Zarupca

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu Višeg suda u Šapcu koji je sveštenika Branislava Peranovića (58) kaznio sa 20 godina zatvora zbog ubistva štićenika centra za odvikavanje od droge Nebojše Zarupca (39) pre dve godine u Lešnici kod Loznice.

Kako se navodi u saopštenju Apelacionog suda Peranović je 6. avgusta 2012. u pomoćnoj zgradi koja je u sklopu njegovog porodičnog domaćinstva, na svirep način ubio Nebojšu Zarupca, koji se lečio u Pravoslavnom centru za odvikavanje od droge “Sretenje”.

Zbog želje Zarupca da napusti Centar, Peranović je sa saradnicima, kako se ističe, odveo štićenika u pomoćnu zgradu, gde ga je nekoliko puta udario drvenim štapom, pesnicom i nogom u glavu, telo i nogu.

Od posledica prebijanja Zarubac je preminuo. Zbog izvršenog krivičnog dela Branislav Peranović je osuđen na kasnu zatvora u trajanju od 20 godina, a po sopstvenom zahtevu upućen je na izdržavanje kazne zatvora i pre pravnosnažnosti presude, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track