APELOVAO NA OBE STRANE: Bubka zatražio prekid nasilja u Ukrajini
Foto: Beta

Želi da pomogne mirovni proces

APELOVAO NA OBE STRANE: Bubka zatražio prekid nasilja u Ukrajini

Planeta -
Bubka je izdao saopštenje u Sočiju nakon eskaliranja nereda između policije i demonstranata, u kojima je poginulo najmanje 25 ljudi, a 240 je povređeno

SOČI - Bivši svetski rekorder u skoku s motkom i šef Olimpijskog komiteta Ukrajine Sergej Bubka apelovao je danas na obe strane u političkoj krizi u Ukrajini da odlože oružje i obustave nasilje u Kijevu.

Bubka je dodao da je šokiran time što se događa u njegovoj rodnoj zemlji, a naročito što se nasilje događa u vreme trajanja Zimskih olimpijskih igara u Sočiju.

"Još jednom apelujem na sve strane u sukobu da obustave nasilje koje vodi našu zemlju na ivicu katastrofe. Spreman sam da učinim sve što je u mojoj moći da pomognem mirovni proces jer volim svoju zemlju i svoj narod i verujem u nasu zajedničku budućnost", naveo je u svojoj izjavi Bubka.

Bubka je jedan od najuspešnijih sportista u istoriji Ukrajine, on je 21. februara 1993. godine u Donjecku postavio do skora važeći svetski rekord, skočivši šest metara i 15 centimetara. Njegov rekord oborio je Francuz Reno Lavilen, 15. februara, kada je u Donjecku skočio 6,16 metara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track