APSOLUTNI HIT: Japanac (11) hoće na ćirilici da se dopisuje sa "koncentracionim logorom" u Nišu!
Foto: RTS

Odakle mu adresa?!

APSOLUTNI HIT: Japanac (11) hoće na ćirilici da se dopisuje sa "koncentracionim logorom" u Nišu!

Društvo -

Mi ćemo mu svakako napisati koja smo institucija i da nismo ti koje je verovatno želeo da kontaktira. Na taj način će i on nešto saznati o nama kao što smo mi o njemu, kaže kustos Nebojša Ozimić

NIŠ - Da želi da se dopisuje, Hiroki Akijama (11), iz grada Nara u Japanu, napisao je na ćirilici. Kustos u muzeju i nekadašnjem logoru Nebojša Ozimić kaže da je dečko iz Japana najverovatnije mislio da piše nekoj osobi."Mi ćemo mu svakako napisati koja smo institucija i da nismo ti koje je verovatno želeo da kontaktira. Na taj način će i on nešto saznati o nama kao što smo mi o njemu“, kaže Ozimić.

Za razliku od njega jedanaestogodišnjaci iz Osnovne škole "Kole Rašić“ u Nišu, dopisuju se isključivo preko Interneta.

Možda jedanaestogodišnji Hiroki Akijama i nije bio svestan kome je i gde poslao svoje pismo, ali je interesovanje turista iz Japana za Srbiju, a naročito Niš, sve veće.

"Obavezno obiđemo Medianu i Ćele kulu. Idemo u tvrđavu i prošetamo se gradom jer imamo divne građevine sa početka 20. veka i uvek završavamo u nekoj dobroj kafani gde isprobavaju naše specijalitete“, objašnjava turistički vodič Đorđević.

Turistima iz Japana Ćele kula ostavlja najjači utisak, ali su posebno oduševljeni ljudima u Srbiji. Ko zna, možda među turistima iz Japana jednog dana bude i Hiroki i stvarno upozna Logor na Crvenom krstu.

http://www.youtube.com/watch?v=khq4ja8yhfg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track