Arapi glume Srbe na OI u Londonu

Bezobrazluk Engleza!

Arapi glume Srbe na OI u Londonu

Ostali sportovi -
Više od 200 srpskih porodica živi u Derbiju, ali niko od srpske dece neće biti među deset učenika koji će bodriti naše sportiste na Olimpijskim igrama u Londonu

Ovo nije slučajno.Organizatori Olimpijskih igara u Londonu, koje počinju krajem sledećeg meseca, napravili su veliku blamažu i prilično se obrukali u očima srpske javnosti, ali i članova naše zajednice na Ostrvu pred start najvećeg sportskog takmičenja na planeti!U želji da budu što srdačniji domaćini, prepotentni Englezi su iz 249 škola odabrali po desetoro učenika koji će na ceremoniji otvaranja navijati za jednu od zemalja učesnika OI. Za sportiste iz Srbije navijaće klinci iz škole „Bemrouz“ u Derbiju, ali i pored toga što u ovoj oblasti živi više od 200 srpskih porodica, što je tuce školaraca našeg porekla, kao i što tamo postoji ogranak SPC, nijedan od odabranih učenika-fanova nema veze sa Srbijom.Da bruka bude još veća, srpskim zastavama, umesto naše dece, mahaće 13-godišnjaci Hasan Altaf, Arnan Ahtar i još osmoro đaka poreklom iz arapskih zemalja, te iz Indije i Pakistana.- Ovo je strašno! Razumeo bih da je desetoro đaka odabrano po uspehu i ocenama. Međutim, to nije bilo merilo. Direktor škole je izvršio selekciju po sopstvenoj logici. Mogli su bar jedno naše dete da izaberu da bodri svoje idole. Osećamo se prevareno, a isti taj čovek, Džo Vord, još izjavljuje da ovaj projekat služi da se sruše nacionalne i verske barijere. Katastrofa! - kaže jedan od žitelja Derbija, koji je srpskog porekla i čije dete ide u školu „Bemrouz“.

Stokić: Molitva za naše Nekadašnji fudbaler OFK Beograda Radmilo Stokić trenutno je starešina parohije Svetih apostola u engleskom gradu Derbiju.- Učenici iz moje parohije će bodriti Srbiju. Mi smo mala zemlja, ali imamo mnogo vrhunskih sportista. Đoković je šampion, kao i košarkaši, i siguran sam da ćemo u Londonu osvajati medalje - kaže Stokić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track