ARAPI ULAŽU: Država dala podršku za autodrom

Srbija bi uskoro trebalo da dobije modernu trkačku stazu za kružne discipline

ARAPI ULAŽU: Država dala podršku za autodrom

Ostali sportovi -
Generalni sekretar AMSS Aleksandar Nikačević upoznao ministra Vanju Udovičića s planovima arapskih investitora za razvoj auto-sporta

Arapi ulažu.AMSS je uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Auto-turing kluba Ujedinjenih Arapskih Emirata (ATC UAE) pokrenuo projekat izgradnje autodroma u okolini Beograda.Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je Auto-moto savez Srbije i sastao se s generalnim sekretarom Aleksandrom Nikačevićem, koji ga je upoznao sa intenzivnim razvojem sistema AMSS poslednjih godina, posebno međunarodnim projektima i planovima za razvoj auto-moto sporta.AMSS je kao nacionalna organizacija vozača, vodeći evropski klub po stepenu rasta i razvoja infrastrukture, delatnosti i prihoda, stekao poseban ugled u Svetskoj automobilskoj federaciji (FIA). Ovo je rezultiralo ponudom doktora Muhameda ben Sulajema, predsednika Auto-turing kluba Ujedinjenih Arapskih Emirata (ATC UAE) i predsednika radne grupe FIA za razvoj sporta, da pruži logističku podršku AMSS u razvoju automobilskog sporta, videći Srbiju kao regionalnog lidera u ovoj oblasti.Prijatelji AMSS iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, gde se voze i trke Formule 1, obećali su punu podršku svojih stručnih timova razvoju projekta, te dovođenje investitora za njegovu realizaciju, ukoliko se obezbedi adekvatna lokacija. Stručni tim predvođen Ronanom Marganom, direktorom njihovog instituta za auto-sport, uskoro bi trebalo da poseti AMSS.Ministar Udovičić istakao je izuzetan značaj izgradnje autodroma, ne samo za razvoj sporta već i privredni razvoj Beograda i Srbije, posebno u sklopu velikih projekata koje naša zemlja realizuje sa Emiratima. On je dao podršku AMSS za pronalaženje odgovarajućih lokacija za ovaj projekat. Rukovodstvo AMSS izrazilo je zahvalnost ministru i njegovim saradnicima, koji su u izuzetno kratkom roku odgovorili na inicijativu AMSS i pružili sve neophodne informacije o tri moguće lokacije za autodrom. (S. R.)

Cenjeni u svetuPONUDU DAO I ŽAN TODGeneralnom sekretaru AMSS Aleksandru Nikačeviću sličnu ponudu dao je i predsednik FIA Žan Tod prilikom posete Srbiji. Odlučeno je da AMSS dobije podršku realizaciji projekta izgradnje autodroma u okolini Beograda za međunarodne auto-trke najvišeg ranga, uključujući Formulu 1.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track