Atanacković: Plaćeno odsustvo za poplavljene humani gest poslodavaca
Foto: Beta

Posle razornih poplava

Atanacković: Plaćeno odsustvo za poplavljene humani gest poslodavaca

InfoBiz -
Radi se o humanom gestu poslodavaca koji to mogu sebi da dopuste, rekao je predsednik Unije poslodavaca Srbije (UPS) Nebojša Atanacković

BEOGRAD - Predsednik Unije poslodavaca Srbije (UPS) Nebojša Atanacković izrazio je danas uverenje da će poslodavci, koju za to imaju mogućnost, obezediti plaćeno odsustvo za zaposlene pogođene poplavama.

"Radi se o humanom gestu poslodavaca koji to mogu sebi da dopuste.Treba znati da su u tim područjima u kojima bi radnicima trebalo da se omogući plaćeno odsustvo u velikoj meri pogođene i same firme, odnosno poslodavci", rekao je on. Atanacković je rekao da je sigurno da će svi poslodavci koji nisu i sami dramatično pogođeni poplavama moći da daju plaćeno odsustvo ukoliko je to njihovim zaposlenima zaista neophodno.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja pozvalo je poslodavce da radnicima sa podrucja ugroženih poplavama, iako to nije predviđeno, odobre plaćeno odsustvo zbog nemogućnosti dolaska na posao.Predsednik UPS je najavio da će sutra biti održana sednica Nadzornog odbora tog udruženja na kojoj će jedna od tačaka biti i osvrt na poplave uključujući i inicijativu Ministarstva za rad.

Poplave zbog jakih kiša su polovinom maja pogodile 39 opština u Srbiji sa 1,6 miliona stanovnika. U poplavama su stradale 33 osobe, evakuisano je više od 30.000 građana i pričinjena je šteta, u poljoprivredi, na infrastrukturi i objektima, koja se meri stotinama miliona evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track