ATENTAT NA PREDSEDNIKA: Oficir MUP pokušao da ubije Nikolića!
Foto: KURIR

Sačekuša na auto-putu

ATENTAT NA PREDSEDNIKA: Oficir MUP pokušao da ubije Nikolića!

Politika -
Visoki funkcioner MUP službenim džipom u petak oko tri ujutru presecao put koloni vozila u kojoj je bio predsednik Srbije, obezbeđenje sprečilo tragediju

BEOGRAD - Napad na predsednika?!Visoki oficir MUP Srbije izazvao je incident u petak oko tri sata ujutru kada je službenim automobilom naletao na kolonu vozila koja je pratila predsednika Srbije Tomislava Nikolića i više puta im presekao put! Incident se dogodio na auto-putu Beograd-Niš, ekskluzivno saznaje Kurir!- Predsednik Nikolić išao je prema Kragujevcu. On je bio u „mercedesu“, a u automobilima iza i ispred njega bilo je obezbeđenje - kaže naš sagovornik iz bezbednosnih struktura.Nakon skretanja za Vrčin obezbeđenje predsednika Nikolića primetilo je da im se velikom brzinom približava neki džip. Pošto su službena vozila imala oznake, očekivali su da će usporiti, međutim, vozač je nastavio da se kreće istom brzinom pravo ka njima.- Odmah su počeli da ga upozoravaju svetlosnim i zvučnim signalima, ali on uopšte nije reagovao. Kroz prozor su mahali znakom „stop“, ali se on i na to oglušio - kaže naš izvor. Umesto da stane, on je pretekao jedno vozilo i više puta pokušao da mu preseče put i ubaci se u kolonu.- Videvši šta radi, obezbeđenje ga je sprečilo u tome. On je tad usporio i toliko se prilepio za zadnje vozilo u pratnji da mu je bezmalo dodirivao branik - priča naš sagovornik.Sumnjajući da je u pitanju atentat na predsednika Srbije, obezbeđenje je munjevito reagovalo i repetiralo oružje.- Tada su već stigli do skretanja za Smederevo. Vozač MUP-ovog džipa koji je napao kolonu skrenuo je ka tom gradu. Obezbeđenje je odmah prijavilo incident i tražilo da se nađe, zaustavi i proveri čiji je džip i ko ga je vozio - dodaje naš izvor. Slučaj je odmah preuzela BIA. Jedan od svedoka prepoznao je u džipu visokog oficira MUP, a nakon provere registracije ispostavilo se da automobil pripada upravi kojom on rukovodi.- Vrh BIA naložio je hitnu istragu! Ovo je podignuto na najviši nivo. Proverićemo svaki detalj. Ovaj incident neće proći tek tako! - kaže naš izvor.

Nikolić veruje u MUPPovodom incidenta koji se odigrao u petak ujutru na auto-putu, predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić izrazio je svoje puno poverenje u pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova koji se brinu o njegovoj ličnoj bezbednosti. On je takođe izrazio uverenje da će svi aspekti incidenta biti ispitani do kraja.

Prema Bagzijevom receptuSagovornik Kurira kaže da je ovaj događaj podsećao na onaj koji je izazvao Dejan Milenković Bagzi kod hale Limes.- Ova vlada započela je žestoku borbu protiv korupcije i time izazvala gnev onih koji su opljačkali Srbiju i koji bi baš tim novcem mogli da plate bilo čiju likvidaciju. Ispitaćemo sve u vezi s ovim incidentom jer ne želimo nikakav rizik - odlučan je naš izvor iz bezbednosnih struktura.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track