250 METARA POD ZEMLJOM: Teško povređeni istraživač već dva dana zarobljen u pećini!

Drama u pokrajini Salcburg

250 METARA POD ZEMLJOM: Teško povređeni istraživač već dva dana zarobljen u pećini!

Austrija -
Danas i sutra se na visinama većim od 2.000 metara očekuje sneg, što će dodatno otežati spasavanje

SALCBURG - U Austriji već drugi dan traje akcija spasavanja povređenog poljskog istraživača Mareka G. (27), koji je u noći između srede i četvrtka nakon pada ostao zarobljen u pećini Džek Denijels (Jack Daniels Höhle) u pokrajini Salcburg.

Spasilački tim, koji je noćas počeo sa transportom povređenog, stabilizovao je stanje Poljaka i nada se da će muškarac do subote biti na površini. Međutim, danas i sutra se na visinama većim od 2.000 metara očekuje sneg, što će otežati spasavanje.

Nesreća se dogodila u četvrtak u 2 sata ujutru na dubini od 250 metara, kada se Poljak sapleo i pao sedam metara dublje. Nakon pada ostao je da leži, pošto je zadobio ozbiljnije povrede grudnog koša i noge, kao i potres mozga. U trenutku nesreće Marek G. je sa petoro saradnika radio na istraživanju poznate pećine, koja se nalazi na 2.120 metara nadmorske visine.

Spasioci trenutno proširuju jedan deo pećine kako bi mogli da provuku nosila i povređenog. Lekari rade u smenama, pa je Poljak pod konstantnim medicinskim nadzorom. U akciji učestvuje 70 spasilaca, koji povređenom i kolegama dostavljaju medicinski materijal i hranu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track