A SAD ADIO: Crveni i Crni ostaju bez apsolutne većine!

Velika koalicija gubi podršku glasača

A SAD ADIO: Crveni i Crni ostaju bez apsolutne većine!

Austrija -
Istraživanje pokazalo da bi ako bi se sad održali izbori ajviše glasova osvojila bi Slobodarska partija Austrije (FPÖ) čak 27 odsto.SPÖ osvojio oko 25 odsto glasova, a ÖVP oko 20 odsto, n

BEČ - Da se sada održe parlamentarni izbori u Austriji, dve dosad najveće partije, Socijaldemokratska partija Austrije (SPÖ) i Narodnjačka partija Austrije (ÖVP) ne bi imale apsolutnu većinu.

Istraživanje bečkog instituta Galup (Gallup) pokazalo je da bi SPÖ osvojio oko 25 odsto glasova, a ÖVP oko 20 odsto. Prema podacima Galupa najviše glasova osvojila bi Slobodarska partija Austrije (FPÖ) čak 27 odsto. Na poslednjim izborima, krajem septembra 2013, slobodarci su bili treći po broju glasova. U parlament bi još ušli i Zeleni, sa oko 15 odsto glasova i Neos, sa oko 10 odsto podrške.

Tim Štronaha (Team Stronach) ne bi prešao cenzus i osali bi van parlamenta. Zajedno sa ostalim minornim partijama oni bi podelili oko tri odsto glasova, a za ulazak u austrijski savezni parlament je neophodno dobiti četiri odsto glasova.

Po svemu sudeći, posle sledećih saveznih izbora buduća austrijska vlada više neće moći biti sastavljena od samo dve partije.

Dok se oni svađaju glasači se osipaju

Nastavljanje erozije popularnosti socijaldemokrata i narodnjaka je nesumnjivo i posledica njihove aktuelne medijske konfrontacije u vezi poreske reforme. Umesto da zajedno osmisle i krenu da provode neophodne promene, koje zahteva sve nestrpljivija nacija, koalicioni partneri ne mogu da se dogovore, pa se međusobno okrivljuju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track