Austrija pomogla obnovu Golubačke tvrđave na Dunavu!
Foto: Wikipedia

Strategija EU za dunavski region

Austrija pomogla obnovu Golubačke tvrđave na Dunavu!

Austrija -
Ministar Rasim Ljajić zahvalio se Mihaelu Štruglu, sekretaru za privredu i turizam pokrajine Gornja Austrija na pomoći od 6,6 miliona evra za realizaciju projekta obnove tvrđave

BEOGRAD - Predstavnici pokrajine Gornja Austrija izrazili su danas zainteresovanost za zajedničke aktivnosti s Vladom Srbije na realizaciji Strategije Evropske unije za dunavski region, odnosno unapređenje turističke ponude na toku Dunava.

O tome su u Beogradu danas razgovarali ministar trgovine i turizma Srbije Rasim Ljajić i sekretar za privredu i turizam pokrajine Gornja Austrija Mihael Štrugl. Kako je saopšteno iz kabineta ministra turizma, Ljajić i Štrugl su razgovarali o unapređenju ukupne ekonomske saradnje, s posebnim osvrtom na oblast turizma.

Ljajić je zahvalio Štruglu za pomoć Austrije u realizaciji projekta EU za obnovu Golubačke tvrđave na Dunavu, čija je vrednost 6,6 miliona evra. On je dodao da će početak radova na rekonstrukciji te tvrđave, koji se očekuju do početka jeseni, biti podstrek za dalja ulaganja evropskih partnera u turističku infrastrukturu Srbije.

Ljajić je pozvao austrijske privrednike iz oblasti hotelijerstva da se uključe u proces privatizacije hotela i banja u Srbiji, čime bi se dodatno unapredila ekonomska saradnja dve zemlje, ali i povećao broj turista iz Austrije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track