SUMNJIVA SMRT AUSTRIJANCA: Pregazio mađarskog policajca pa nađen obešen u ćeliji!
Foto: Printscreen Osterreich

Ubistvo ili samoubistvo

SUMNJIVA SMRT AUSTRIJANCA: Pregazio mađarskog policajca pa nađen obešen u ćeliji!

Austrija -
Prema prvim saznanjima, Tomas B. je u svojoj zatvorskoj ćeliji izvršio samoubistvo vešanjem, ali njegov advokat sumnja da je u pitanju bilo samoubistvo

BEČ/BUDIMPEšTA - Austrijanac iz Koruške Tomas B. (36) izvršio samoubistvo u mađarskom zatvoru u kom je izdržavao kaznu jer je pre dve godine automobilom usmrtio mađarskog policajca. Prema prvim saznanjima, Tomas B. je u svojoj zatvorskoj ćeliji izvršio samoubistvo vešanjem, ali njegov advokat sumnja da je u pitanju bilo samoubistvo.

On je 2012. godine svojim terenskim automobilom "hamer" pregazio mađarskog saobraćajnog policajca Imrea K. (36)., koji je na licu mesta podlegao povredama, mađarski sud ga je 25. septembra ove godine osudio na 15 godina zatvora. Njegov advokat odmah je uložio žalbu na presudu. Žalio se i tužilac zahtevajući oštriju kaznu jer je navodno Tomas namerno pregazio mađarskog policajca.

Tomas B. je u vreme nesreće putovao sa grupom vozača, ljubitelja "hamera" i zbog prebrze vožnje zaustavila ih je policija i naplatila im kazne. Nakon što su nastavili vožnju, Tomas B. je namerno vozio sredinom puta, a to je policajac, koji im je napisao kazne, shvatio kao provokaciju i pozvao je pojačanje.

Uvuđaj posle nesreće pre dve godine
Uvuđaj posle nesreće pre dve godine

Policajci su pratili Tomasa B. i u jednom trenutku dali znak da se zaustavi. Pošto ih je austrijski vozač ignorisao njihova naređenja, policajci su pištoljima pucali prema njegovom autu. Prema rečima tužilaštva, Tomas B. je u jednom trenutku konačno zaustavio svoje vozilo.

Imre K. stao je svojim motorom ispred njegovog džipa i tada je navodno Tomas B. namerno dao gas i pregazio policajca. Tomas B. je tokom suđenja poricao ove navode tužilaštva.

„Kada sam zaustavio automobil, jedan od policajaca mi je prsnuo suzavac u oči i ja sam instiktivno pritisnuo papučicu gasa, ali ni u jednom trenutku nisam imao nameru da pregazim policajca“, izjavio je Tomas B. tokom suđenja.

Informaciju u samoubistvu Austrijanca prvo su objavili mađarski mediji, a potvrdilo je i Ministarstvo spoljnjih poslova Austrije.

„Mađarske vlasti su nas informisale o smrt našeg državljanina. Takođe, u međuvremenu je obaveštena i porodica preminulog“, rekao je portparol ministarstva spoljnih poslova austrijskoj novinskoj agenciji (APA).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja